Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ernestomeda: bestaande keukens worden eilanden

De keuken wordt beschouwd als het hart van het huis, een warme en gastvrije omgeving waar dialoog en gezelligheid centraal staan. Het Italiaanse keukenbedrijf Ernestomeda heeft in het kader hiervan een aantal bestaande keukens omgevormd tot eilandkeukens, waarmee de keuken ruimer en warmer aanvoelt.De eerste eilandkeuken van Ernestomeda die opnieuw is ontworpen, is het model One. Dit model onderscheidt zich door zijn veelzijdige en eigentijdse design en door het gebruik van verschillende soorten materialen. Het resultaat is een architectonisch evenwicht waar originaliteit en natuurlijkheid samenvloeien. De eilandopstelling van One geeft de keuken een verfijnde look en een uitnodigend en gezellig karakter. De kasten aan de onderzijde en het werkblad zijn afgewerkt in Fenix Grigio Etna, die exclusief is voor Ernestomeda, en de bovenkasten, indien gewenst, zijn voorzien van transparante deurtjes. Aan het eiland is een tafel/bar geplaatst van de serie Woodset en de setting kan worden gecompleteerd met een kastenwand van dezelfde serie.

De tweede keuken die is omgevormd tot eilandkeuken, is het model Obliqua. Deze wordt gekenmerkt door ruimtes waarin balans en innovatie een harmonieus geheel vormen. De harde lijnen verwijzen naar een geëvolueerd ontwerpt, maar creëren tegelijkertijd een warme en gastvrije omgeving. De eilandopstelling bestaat uit twee parallelle zijden die elk de functionele elementen van de keuken herbergen. Enerzijds koken en anderzijds wassen/spoelen. Beiden zijden worden met elkaar verbonden door een bar. De omgeving krijgt op deze manier een eigenaardige, maar aangename en zeer verfijnde uitstraling. De keuken kan worden gecompleteerd met een wandkast in dezelfde afwerking als de bar, Midland hi-melamine. De onderkasten zijn vervaardigd in de Silicon Grey afwerking en het werkblad in de natuurlijke afwerking Stone + Velour Autumn. De wandkast met de open elementen worden geleverd in mat grijs met Arctic lak.

Het model K-lab, ontworpen door Giuseppe Bavuso, is in eilandopstelling voorzien van oplossingen van een hoog technisch niveau en een ontwerp dat traditie en innovatie combineert. De keuken wordt gekenmerkt door een systeem van open elementen met een metalen structuur en is geïnspireerd op grote werkbanken uit industriële omgevingen. De afwisseling van open en dichte ruimtes speelt in op functionele behoeften en geeft de ruimte dynamiek. De keuken is zeer verfijnd en door de technische elementen kan het inspelen op elke behoeften, zonder daarbij afbreuk te doen aan de uitstraling. De eilandkeuken beschikt over een Planet afzuigkap, het Dual werkblad en een kook- en spoelgedeelte. Aan het kookeiland is een bar bevestigt die is afgewerkt in mat gepolijst Calacatta-marmer, wat de keuken op alle fronten erg praktisch maakt.

Het laatste model dat aan de serie wordt toegevoegd is de IconColor. Deze keuken is het resultaat van een exclusief en gepatenteerd technisch ontwikkelingsproces, waardoor het veelzijdig en eclectisch is. Dankzij de mogelijkheid om de aluminium elementen aan te passen naar eigen smaak en kleur, kan er met deze keuken eindeloos worden gecombineerd. Het eiland is aangekleed met de Evolution uittrektafel en deze kan zowel als bar en als tafel gebruikt worden. De tafel heeft een structuur van gelakt aluminium met Umber-metaaleffect, dat ook voor de basiseenheden van het eiland wordt gebruikt.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven