Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Remy Meijers ontwerpt voor Cosentino

Cosentino, producent van materialen voor architectuur en design, en interieurarchitect Remy Meijers introduceren samen Scondido. De interieur- en productdesigner ontwierp in zijn 25-jarig jubileumjaar speciaal voor Cosentino een badmeubel dat de etalage siert in het gloednieuwe Cosentino City Amsterdam inspiratiecenter.Scondido, een vrijstaand badkamermeubel volledig vormgegeven uit Dekton by Cosentino, is ontstaan uit het idee van een solide, monolithisch blok steen. Voor dit solitaire badmeubel liet de Nederlandse ontwerper zich inspireren door het materiaal Dekton. De krachtige uitstraling van Dekton heeft Meijers als het ware gevangen in het ontwerp. De oervorm van een stenen blok is de basis voor dit unieke badkamermeubel dat zowel solitair in een ruimte, als duo, of als onderdeel van een rij-opstelling perfect tot zijn recht komt.

Het meubel, dat oogt als een designobject, bevat twee verborgen opbergruimten welke in de vorm van een ladekast aan de zijkant van het meubel zijn geïntegreerd. Hierdoor biedt het meubel plaats aan allerlei badkamerbenodigdheden. Rondom het gehele blok zijn groeves aangebracht die zorgen voor een stoere, elegante uitstraling. Voor de kranen koos Remy Meijers voor Dornbracht Mem Brushed Brass (mat-goud) in de uitvoering in Laurent en voor het model in Laos een Dornbracht Mem in Dark Platinum Mat (mat-antraciet). De productie van het meubel is puur vakmanschap: het binnenwerk bestaat uit Amerikaans notenhout zorgvuldig op maat in het meubel verwerkt door Bom Interieurs. Het buitenwerk, van de zijkanten tot de lades en het spoelgedeelte bestaat uit Dekton® geheel op maat gemaakt door Lenarduzzi Natuursteen. Het meubel kan plug en play worden geplaatst, natuurlijk in een badkamer of slaapkamer maar bijvoorbeeld ook als functioneel design object in een lobby, receptie of ontvangsthal.Remy Meijers: “Ik wilde graag een meubel ontwerpen dat als een kunststuk in een ruimte kan staan, en tóch beschikt over praktische eigenschappen. Scondido staat synoniem voor verborgen, wat een mooie tegenstelling is aangezien het meubel zeker opvalt in de ruimte, maar over verborgen extra’s beschikt.”

Industriële kleuren
Het badkamermeubel Scondido is vervaardigd in twee elegante kleuren met een industriële uitstraling. In Cosentino City Amsterdam is Scondido te bewonderen in de Dekton kleur Laurent. Deze exclusieve kleur uit de Dekton Avant-Garde collectie heeft een matte afwerking. De kleur is geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent en kenmerkt zich door de spectaculaire donkere bruingrijze achtergrond met een opvallend oranjegoud aderpatroon. In het ETC Designcenter in Culemborg is Cosentino ook te vinden, hier staat Scondido in de Dekton kleur Laos. Deze kleur is geïnspireerd op betonachtige, industriële materialen. Met zijn donkere kleur en verweerde structuur is Laos de pure definitie van de Dekton Industrial Collection. Dankzij de matte afwerking met antracietgrijze ondergrond met lichte en donkere aders is deze kleur ideaal voor liefhebbers van eigentijdse ontwerpen.

Over Remy Meijers
In 1995 studeert Remy Meijers (1976) cum laude af aan de afdeling  Architectonische Vormgeving: interieur- en meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar leert hij zichzelf om in zijn ontwerpen terug te gaan naar de essentie. Zo krijgt rust een gezicht. Het is de basis voor zijn ontwerppraktijk die pas echt vorm krijgt als hij op de drempel van een nieuwe eeuw onder eigen naam een bureau voor interieurarchitectuur en meubelontwerp begint. Sindsdien heeft hij zijn visie geprojecteerd op onder meer appartementen, villa’s, grachtenpanden, herenhuizen, landgoederen, hotels, bedrijven, expositie- en winkelruimtes. In zijn werk vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil. Remy Meijers beperkt zich niet alleen tot het ontwerpen van interieurs, hij werkt aan een oeuvre waarin ruimte is voor onder meer architectuur, accessoires en meubilair. In zijn ogen zijn het geen losse elementen, maar grijpt alles in elkaar.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.com 

Publicatiedatum: