Flinders lanceert label met kunstfotografie

Vandaag is Get Art door Flinders gelanceerd; een kunstlabel gevestigd in Nederland met oog voor originele kunstfotografie. De fotokunst is door Get Art zorgvuldig geselecteerd en gemaakt door aanstormend talent uit Nederland en Vlaanderen.Get Art staat voor originele kunstfotografie in gelimiteerde oplages. Het is een jong en eigenzinnig kunstlabel dat originele kunstfoto’s van Nederlands en Vlaams talent voor iedereen toegankelijk maakt. Dit label biedt consumenten de mogelijkheid echt iets moois en unieks aan de muur te hangen. Vaak weet de consument niet waar je dat kunt vinden. “Galeries zijn prachtig, maar bieden relatief dure kunstfotografie. En Ikea, dat is misschien wat weinig origineel”, aldus Geert-Jan Smits, initiatiefnemer van dit kunstlabel. “Met Get Art komt originele en betaalbare kunstfotografie binnen het bereik van iedereen”, gaat Smits verder.Duurzaamheid is een belangrijk ontwerpbeginsel van dit kunstlabel. Samen met fotograaf Marie van der Heijden is getracht een kunstproduct neer te zetten met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Hierin is Get Art uniek in Nederland. Alle aspecten van duurzaamheid zijn meegenomen. Denk aan het gebruikte fotopapier (henneppapier), het energieverbruik in het productieproces en de omvang van de logistieke bewegingen die nodig zijn om het product bij de klant te krijgen. Henneppapier is een sterke papiersoort die een grove lijntextuur heeft, op een duurzame manier wordt geproduceerd en voor bijna de helft bestaat uit cannabis. 

De kunstfoto’s zijn afkomstig van Nederlands en Vlaams talent. De vier fotografen waarmee Get Art van start gaat, zijn in alfabetische volgorde: Paul Damen, Eveline Gerritsen, Marie van der Heijden en Robert Smit. De prijzen variëren van € 89 (gedrukt op henneppapier met zwarte lijst, A3-formaat) tot € 169 (gedrukt op plexiglas, formaat 50 x 70 cm). Get Art is te koop bij Flinders en binnenkort bij bol.com, fonQ en de Bijenkorf.

Meer informatie:
Flinders
www.flinders.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.