Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Colijn IT wint Red Dot Award voor online productconfigurator

"Het allermooiste compliment blijft echter de bevestiging door detaillisten en fabrikanten"

Colijn IT heeft de prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor hun softwareproduct iONE in de categorie online configurator. Een onderscheiding op niveau voor hun innovatieve software. Vanuit de ambitie om ondernemers in de woonbranche sterker te maken, is het winnen van deze award een bevestiging dat de software daartoe in staat is. 

De onderscheiding Red Dot is internationaal gevestigd als één van de meest gewilde kwaliteitskeurmerken voor excellent productontwerp.

"Zelfs vandaag de dag wordt van consumenten verwacht dat ze configureerbare meubels kopen op basis van een showroommodel en een stofstaaltje. Hoe kunnen consumenten zich voorstellen hoe een bank eruit zal zien in een totaal andere opstelling, met een andere stof en kleur en of hij fysiek in de ruimte past? Dat kunnen de meesten niet! 51% stelt hun aankoop hierdoor uit en 36% annuleert hun aankoop. De productconfigurator van iONE helpt de consument met het kopen van deze complexe producten. De verkoopwaarde stijgt en de geleverde producten zullen aan de verwachtingen voldoen. Het resultaat? Minder retouren, minder afval en tevreden klanten", laat Esther Léon namens Colijn Informatie Technologie BV weten.

De ontwikkelaars van Colijn IT kregen de award uitgereikt.

"iONE is een uitgebreide ERP-softwareoplossing die specifiek is afgestemd op de meubelindustrie. Onder zijn vele functies in verschillende zakelijke disciplines, bevat het een ongeëvenaarde visuele productconfigurator", vervolgt Esther. "De productconfigurator kan complexe configureerbare producten verwerken, inclusief complexe business rules en prijzen. Dit kan resulteren in miljoenen variaties. Gebruikers kunnen zelf configuraties maken en 2D- en 3D-visuals toevoegen die worden vertaald naar een eenvoudig stap-voor-stap verkoopproces dat kan worden toegepast in andere applicaties. Dit maakt de oplossing niet alleen geschikt voor verkopers in winkels, maar ook voor de eindklanten (consumenten). Het configuratieproces is namelijk zeer eenvoudig en de business rule engine voorkomt dat gebruikers verkeerde configuraties maken. Dit op zichzelf lost een miljoenenprobleem in meubels op, aangezien fouten bij het bestellen van configureerbare producten vaak voor komen. Verspilling, kosten van post-sales communicatie, extra logistiek en slechte PR van ontevreden klanten behoren nu tot het verleden... iONE helpt ondernemers om het percentage verkeerde bestellingen terug te brengen tot bijna 0%."

Vertrouwen om te kopen
"Het is van belang dat klanten hun (configureerbare) product daadwerkelijk kunnen zien voordat ze het kopen. Dit is essentieel om twijfels en angsten weg te nemen en hen vertrouwen te geven om te kopen en kan leiden tot een verhoogde conversie van 27%. Bovendien wordt met deze oplossing visualisatie van alle producten en alle productopties voor het eerst haalbaar voor bedrijven. Dankzij de verbluffende kwaliteit in 3D en de geautomatiseerde render-service kunnen fotorealistische visuals van elke gewenste configuratie op aanvraag en voor slechts een paar euro worden gemaakt. In vergelijking met traditionele productfotografie leidt dit al snel tot een kostenreductie van 400%."

Grenzeloze mogelijkheden
"Deze technologie maakt het voor bedrijven haalbaar om consumenten in staat te stellen een complete kamer vol meubilair te visualiseren en aan te passen: naadloos vloeiend van 3D-roomplanner, naar AR, naar VR en alles vervolgens rechtstreeks vanuit de 3D-omgeving aan de winkelwagen toevoegen, waar de informatie vervolgens wordt vertaald naar alle vereiste artikelinformatie die de winkelier nodig heeft om de bestelling succesvol uit te voeren. We zijn er sterk van overtuigd dat dit, wat we graag Immersive Commerce noemen, de manier waarop we meubels kopen volledig zal veranderen", aldus David Colijn, product manager.

Managing director Marc Colijn proost op het winnen van de award.

"We zijn enorm trots op de erkenning dat we unieke oplossingen maken waarmee we consumenten helpen door het wegnemen van twijfels en het bieden van een ongekende koopervaring", laat managing director Marc Colijn weten. "Hoe zoet dit compliment ook is, het allermooiste compliment voor ons blijft de bevestiging door detaillisten en fabrikanten dat onze software écht helpt om meer te verkopen en voorop te lopen in de digitale transformatie die de consument van de woonbranche verwacht."

Ervaar de productconfigurator van Colijn IT zelf.

Voor meer informatie:
Colijn IT
Amundsenweg 6
4462 GP Goes
+31 (0)113 236 000
info@colijn-it.nl
www.colijn-it.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven