Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bert-Jan van der Stelt: "Toename brengt uitdagingen met zich mee"

Omzet meubels en woninginrichting plus 18,2%, keukenbedrijven en vloerenbranche 19,5%

Ongekende weelde voor de interieurbranche. Na een omzetgroei van 12,1% in augustus volgde september met een plus van liefst 18,2%. Meubelzaken en woninginrichters beleven gouden tijden. Ook bedrijven in de keuken- en vloerenbranche doen het bijzonder goed. In september groeide de omzet met 19,5% (in augustus was dat 15,6%).

De gehele detailhandel heeft in september 7,6 procent meer omgezet dan in september 2019, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 5,5 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 35 procent meer omgezet.

De omzet van de winkels in non-food groeide in september met 6,2 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 4,4 procent hoger dan een jaar eerder.
De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting realiseerden in september de hoogste omzetgroei: +18,2%!

Online omzet bijna 35 procent hoger
De online omzet was in september 34,8 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 29,6 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 42,1 procent. Bron: CBS

Derde kwartaal
Volgens Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen bij INretail, laat het derde kwartaal wederom een prachtige omzettoename zien. De omzetstijging in het derde kwartaal is breed zichtbaar in de markt: binnen de diverse segmenten, in alle niveaus (hoog, midden en laag) en zowel bij mkb als bij het grootwinkelbedrijf staan de cijfers dik in de plus. 

'Als woonbranche blijven profiteren van de toegenomen aandacht voor alles in- en rondom het huis. Net zoals aanpalende branches zoals de tuin en doe-het-zelfzaken. Maar deze toename in omzet brengt ook uitdagingen met zich mee. Er ligt veel druk bij de afdelingen die verantwoordelijk zijn voor uitlevering en montage. Uitlevertijden lopen op en, hoewel we dat goed communiceren met onze klanten, blijft het een lastige boodschap om te melden dat er op een later moment pas geleverd kan worden. Niet alleen in de winkels, maar ook in de keten zien we druk ontstaan doordat leveranciers niet compleet of niet tijdig kunnen leveren.'

'Voor het vierde kwartaal verwacht ongeveer 80% van de woonondernemers dat de omzet minimaal zal gelijkblijven of toenemen. Alhoewel het in deze bijzondere tijd, uitermate lastig is om ver vooruit te kijken, geeft dit in combinatie met de goed gevulde orderportefeuille, vertrouwen voor de laatste maanden van het jaar. Mits de maatregelen rondom winkelen niet verder worden aangescherpt', aldus Bert-Jan van der Stelt. Bron: INretail


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven