Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Winnaars internationale Velux award bekend

Na uitgebreid beraad heeft de jury van de International VELUX Award tien regionale winnaars en één eervolle vermelding geselecteerd uit 579 ingediende daglichtprojecten, ingestuurd door studenten van 250 verschillende scholen uit 60 verschillende landen.
De internationale jury bereikte unaniem overeenstemming over de regionale winnaars in twee categorieën tijdens de virtuele jurybijeenkomst. De jury constateerde een sterke algehele betrokkenheid bij de ecologische, sociale, culturele en politieke uitdagingen van onze tijd, waarvoor studenten oplossingen bieden door gebruik te maken van daglicht. De winnaars tonen in hun projecten verschillende benaderingen van daglicht, van futuristische concepten, technologie en toepassingen tot meer fundamentele aspecten van architectuur, ruimte en plaats.


Melody of the light weaving van Yeonginn Moon, Hagyung Seo, Rayoun Hwang en Sungjoo Han uit Zuid-Korea.

De jury bestaande uit Odile Decq van Studio Odile Decq (Frankrijk), Nora Demeter van Demeter Design Studio (Hongarije), Sebastian Adamo van Adamo-Faiden Architects (Argentinië), Juri Troy van Juri Troy Architects (Oostenrijk) en Martin Pors Jepsen van VELUX A/S (Denemarken), beoordeelde alle projecten vooraf afzonderlijk, om een algemene indruk te krijgen van de inzendingen, hun kwaliteit en de thema’s.

Martin Pors Jepsen, de vertegenwoordiger van VELUX A/S in de jury: “In sommige projecten demonstreren studenten hun regio-specifieke architecturale erfgoed, maar pakken ze de onderwerpen op binnen algemene sociale en ecologische dimensies. Dit weerspiegelt het echte wereldwijde karakter van deze wedstrijd."

“Het was erg leuk om te zien hoe daglicht in veel projecten als belangrijk onderdeel van architectuur is behandeld. Niet alleen vanuit technisch aspect, maar ook hoe daglicht onze wereld beïnvloedt", aldus jurylid Juri Troy.

De regionale winnaars in de categorie Daylight in Buildings zijn:
- A Million Little Lights van Michali Jameson uit Zuid-Afrika
- Bright Roots van Alejandro Satt uit Chile
- Ink and Light van Mingjie Guo, Jingwen Yang, Cong Liu en Ziyong Mou uit China
- SUNCITY van Alperen Temur, Nasibe Nur Dündar, Nijat Mahamaliyev en Ezgi Üzümcü uit Turkije
- Solar Desalination Skylight van Henry Glogau uit Denemarken


Ink and Light van Mingjie Guo, Jingwen Yang, Cong Liu en Ziyong Mou uit China. 

De regionale winnaars in de categorie Daylight Investigations zijn:
- Let There Be Light van Emmanuel Ayo-loto en John Ogungefun uit Nigeria
- AQIP - Air Quality Index Pavilion’ van Mina Onay en Richard Schutte uit Canada
- Light Therapy van Qianqian Zhou, Gezi Li, Zhu Chen, Fengming Li en Lurui Lyu uit China
- The Theater of Light van Julia Giżewska, Dominik Kowalski en Paweł Białas ui Polen
- Words to Light – Lucioles [Fireflies] van Xingyu Chen, Matteo, Giglio, Ghil Meynard, Noëlie Seguet-Pey, Nicolas Salha, Raphaël Pletinckx, Hiba Nasser en Ghil Meynard uit België

Over de International VELUX Award
De International VELUX Award is een competitie voor architectuurstudenten die om de twee jaar plaatsvindt. Sinds de lancering in 2004 is het uitgegroeid tot de grootste wedstrijd in zijn soort. 4500 studenten uit meer dan 80 landen hebben tot op heden meer dan 5500 projecten ingezonden rond het awardthema Light of Tomorrow.

De IVA’20 is georganiseerd in nauwe samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en het World Architecture Festival (WAF) en wordt erkend door de volgende educatieve organisaties: De European Association for Architectural Education (EAAE), The American Institute of Architecture Students (AIAS), het Architectural Research Centres Consortium (ARCC) en de Association of Collegiate Schools of Architecture (ACSA).

Meer informatie:
VELUX
www.velux.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.