Celso de Lemos presenteert collectie beddengoed ter ere van smaragdenjubileum

De Portugese groep Celso de Lemos waartoe ook Abyss & Habidecor hoort, viert haar 40-jarig bestaan. Voor dit jubileum is de speciale 'The Emerald Collection' gecreëerd. Deze collectie gaat over 40 jaar van dank aan alle klanten over de hele wereld die deze collectie mogelijk hebben gemaakt. De mystieke rustgevende groentinten belichamen inspiratie, vrede en balans, maar symboliseert ook het groene aspect van de productie van Abyss & Habidecor.

De historische bergstad Viseu, in het noorden van Portugal, is de thuishaven van de bedrijvengroep met de ‘Celso de Lemos’-signatuur. Deze regio, die vooral bekend staat om haar Dão-wijnen, is de geboorteplaats van Celso de Lemos, de oprichter en het brein achter deze bedrijven, die heden ten dage worden geprezen om de hoogstaande methoden die zij toepassen voor de productie van textiel en wijnen, evenals om hun respect voor mens en milieu. De naam Lemos vindt zijn oorsprong op het Iberische Schiereiland. Het wapen van de familie Lemos bestaat uit vier halve manen die samen een cirkel vormen. Dit wapen kreeg opnieuw vorm als het logo van de bedrijvengroep en staat voor de vier richtingen waarin dit Portugese familiebedrijf de wereld verkent, de vier bergen die de stad omringen en de levensfilosofie die eveneens op vier waarden is gestoeld: menselijkheid, eenvoud, visie en delen.

Smaragden jubileum 2020
Alle producten worden met de grootste zorg vervaardigd door de getalenteerde ambachtslieden van Abyss & Habidecor die over meer dan 40 jaar aan ervaring beschikken. Het verhaal van Habidecor is fascinerend en gaat tientallen jaren terug, naar het moment dat de eerste twee medewerkers het eerste Habidecor-tapijt voltooiden in hun kleine atelier in Viseu. De filosofie van Habidecor is echter in de loop der jaren onveranderd gebleven en bestaat uit het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten afkomstig uit het ‘groene hart’ van Portugal. Alle producten worden gemaakt van het beste Egyptische katoen. Deze exclusieve katoensoort maakt van ieder item een ode aan de katoenplant. Elk product heeft een hoog absorptievermogen, is duurzaam en superzacht.

De natuur vormt de inspiratiebron voor dit bedrijf dat haar producten vervaardigd met respect voor de natuur. Abyss & Habidecor investeert daarom ook jaarlijks in milieuprojecten. Alle productieprocessen worden milieuvriendelijk uitgevoerd en de producten dragen het Oeko-Tex Standard 100-keurmerk.  ‘Smaragd’ verwijst naar het veertigjarig jubileum van Abyss & Habidecor. De mystieke, kalme tint van deze edelsteen inspireert en symboliseert niet alleen rust en evenwicht maar ook de ‘groene’ manier waarop Abyss & Habidecor haar producten produceert, hetgeen ook tot uitdrukking komt in het Oeko-Tex-keurmerk. Ter ere van dit jubileum heeft het bedrijf een nieuwe collectie uitgebracht die is geïnspireerd op deze edelsteen. De nieuwe kleur ‘smaragd’ werd aan het palet toegevoegd en een aantal van de bestverkochte producten is nu in deze kleur verkrijgbaar, waaronder de Superpile-handdoekencollectie, de Must-badmat, Amigo-badjas en nog vele andere. Daarnaast werden er drie badmatten ontworpen die perfect passen binnen dit thema: Emerald, Agata en Aquazura.

40-jarig jubileum
Celso de Lemos presenteert een schitterende collectie beddengoed ter ere van haar jubileumjaar. De blauwtinten van de zee combineren mooi met het groen van de Abyss & Habidecor-kleden uit deze speciale collectie, waarvoor de smaragdgroene zee de inspiratiebron vormde.  Deze combinatie is ook terug te vinden in de bestaande collectie van Celso de Lemos. ''Onze smaragdgroene items passen perfect bij het groene dekbedovertrek Tea of Ara en geven het thema van de smaragdgroene zee nog meer diepte. Het dekbedovertrek Areo, uitgevoerd in de kleur blauw, geeft het geheel een extra frisse uitstraling.''

De producten van dit Portugese merk zijn exclusief te verkrijgen bij Sven Raijmakers, van Sventex. 

De EMERALD collectie is te bewonderen van half november tot half december bij o.a. de shop-in-shop dealer Broring in Amsterdam.

Meer informatie:
Sventex - Abyss & Habidecor
info@sventex.nl 
www.sventex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven