Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dille & Kamille gaat overzeese logistiek verduurzamen door nieuwe samenwerking

In het streven om haar assortiment verder te verduurzamen, gaat winkelbedrijf Dille & Kamille voor haar transport overzee samenwerken met GoodShipping. Deze sustainable scale-up wil de norm in de transport sector veranderen, van het gebruik van – zwaar vervuilende – fossiele brandstof naar duurzame biobrandstof.

Transitie naar fossielvrij zeetransport
Een groot deel van alle goederenvervoer gebeurt via transport overzee. De zeescheepvaart draagt, door het gebruik van zware stookolie, fors bij aan de wereldwijde vervuiling en CO2-uitstoot. GoodShipping wil hier verandering in brengen en de transitie van fossiele brandstof naar duurzame biobrandstof in onder andere de zeescheepvaart versnellen.Verduurzaming assortiment

Door samen te werken met GoodShipping helpt Dille & Kamille de totale CO2-uitstoot van de scheepvaartindustrie te verminderen. “Ik ben erg blij met deze samenwerking," aldus Hans Geels, Algemeen Directeur van Dille & Kamille. "Dit is een mooie stap in het verder verduurzamen van ons bedrijf. Wij gaan de samenwerking aan voor ons totale zeevrachtvolume. Dat levert over 2020 een besparing op van ca. 248 ton CO2."

Hoe het werkt
"Wij kopen biobrandstof in voor het totaal aan transportkilometers van Dille & Kamille-vracht per zeeschip", legt Katarin van Orshaegen, Commercial Lead GoodShipping uit. "Dit doen we samen met GoodFuels, marktleider en pionier op het gebied van duurzame biobrandstoffen voor de scheepvaart." Die biobrandstof hoeft niet per se terecht te komen in het schip dat de bewuste artikelen vervoert, ze kan ook worden gebruikt door andere bij GoodShipping aangesloten schepen. "Het gaat om het aandeel CO2-vrije kilometers in het totale zeetransport. Hoe meer bedrijven zich aansluiten bij GoodShipping, hoe minder schepen er uiteindelijk op fossiele brandstof varen, hoe groter de positieve impact op het milieu."

Meer informatie:
Dille & Kamille
www.dille-kamille.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven