Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tarkett sluit zich aan bij Clean Hospitals

Tarkett, wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve oplossingen voor vloeren en sportoppervlakken, sluit zich aan bij het netwerk van Clean Hospitals. Het bedrijf wil op deze manier bijdragen aan een betere hygiëne in ziekenhuizen en de bevordering van effectieve, duurzame en evidence based reinigingsrichtlijnen.Jaarlijks worden ov er de hele wereld miljoenen patiënten getroffen door nosocomiale infecties. Het merendeel van deze infecties kan voorkomen worden. Clean Hospitals streeft er dan ook naar het bewustzijn en de veiligheid van patiënten te vergroten als het gaat om de omgevingshygiëne in ziekenhuizen.

Ervaring en expertise op het gebied van vloeren delen
Met meer dan zeventig jaar ervaring in de gezondheidszorg deelt Tarkett zijn expertise op het gebied van vloeren met de werkgroepen van Clean Hospitals. Éen op de twee Europese ziekenhuizen is tegenwoordig namelijk uitgerust met een vloer van Tarkett.

“Ziekenhuisinfecties en antimicrobiële resistentie vormen voor zorginstellingen de twee belangrijkste problemen, die door Covid-19 zijn verergerd. Onze deelname aan het netwerk van Clean Hospitals is een belangrijke stap in de juiste richting ter ondersteuning van de zorggemeenschap. We willen bijdragen aan een snellere invoering van de beste protocollen voor de reiniging van ziekenhuisvloeren, waarbij de gezondheid van mensen en het milieu worden gewaarborgd. De gezamenlijke en wetenschappelijke aanpak van Clean Hospitals en de sterke focus op het leven van patiënten en de veiligheid van zorgmedewerkers, ligt volledig op één lijn met de toewijding die Tarkett heeft aan mensgericht ontwerpen”, vertelt Fabrice Barthélemy, CEO bij Tarkett.

Prof. Didier Pittet van Clean Hospitals: "Samenwerken om zo de beste en meest passende beslissingen te maken is waar Clean Hospitals voor staat. Het onderling uitwisselen van ervaring en kennis is uniek en van cruciaal belang. Hierdoor zijn we als netwerk in staat te reageren als er de behoefte ontstaat om een algemeen bewustzijn te creëren, een bepaald onderzoek onder de loep te nemen of nieuwe innovaties, methoden, trainingen en opleidingen te ondersteunen. Dit initiatief zet zich in om zorginstellingen veiliger te maken door het versterken en stroomlijnen van de omgevingshygiëne in de gezondheidszorg. Clean Hospitals verwelkomt Tarkett met open armen. Deze samenwerking voegt een nieuw expertise toe en we weten dat de verscheidenheid aan kennis onze kracht is."

Clean Hospitals en Tarkett leggen de lat hoog
Uit de Covid-19-crisis is duidelijk gebleken dat schoonmakers in zorginstellingen een belangrijke rol spelen bij de strikte opvolging van reinigingsprotocollen. Clean Hospitals richt zich op het verbeteren van de industriestandaard en het vergroten van de zichtbaarheid van de omgevingshygiëne in de patiëntenzorg door middel van een evidence based benadering. Het is de verwachting dat deze verbeteringen in de omgevingshygiëne de volksgezondheid uiteindelijk ten goede zullen komen, doordat het aantal gevallen van ziekenhuisinfecties afneemt en antimicrobiële resistentie vermindert.

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven