Variant van jarige klassieke lamp Twiggy Wood

Een klassieker kan alleen opnieuw worden uitgebracht door een gewaagde herinterpretatie van het origineel. Dit is uitgevoerd in de nieuwe versie van de Twiggy lamp ontworpen door Marc Sadler voor de Italiaanse verlichtingsfabrikant Foscarini. De uitstraling wordt bepaald door een elegante, sierlijke booglijn. Voor de 15e verjaardag van het origineel presenteert Foscarini een nieuwe variant van de klassieke lamp: Twiggy Wood. De ongebruikelijke combinatie van koolstofvezel en hout geeft het ontwerp een nieuw karakter.Een houten diffuser is gecombineerd met een arm van koolstofvezel, waardoor een elegant beeld ontstaat. De typische lichtgewicht uitstraling van deze lamp wordt versterkt door het gebruik van deze nieuwe materialen. De natuurlijke, warme, vertrouwde uitstraling van hout, geeft de lamp een nieuwe persoonlijkheid.

De lichtgroep – met een nieuw led circuit ontwikkeld door Foscarini – is opnieuw ontworpen als compacte, gesloten module. Voorheen had Twiggy twee verlichtingspunten in de diffuser, één voor het bovenste licht en één voor het onderste licht. Deze nieuwe lichtgroep heeft slechts één verlichtingsled bord dat licht naar boven en beneden maakt. De diffuser in de kap, die zorgt voor de verspreiding van het licht, was voorheen open en nu volledig gesloten. Hierdoor weerkaatst het licht binnen de diffuser nog beter en verspreid de lamp een breder licht. Tegelijkertijd zorgt het hout van de diffuser voor een aangenaam en warm licht.Alle Twiggy varianten van Foscarini kunnen in hoogte worden aangepast met contra gewichten die boven de diffuser kunnen worden geplaatst. Deze contragewichten bepalen hoeveel de lamp zal doorbuigen en bepalen hiermee de hoogte van de lamp. Het flexibele materiaal van de arm maakt buigen mogelijk en zorgt ervoor dat de lamp na het verwijderen van deze gewichten weer naar haar originele positie terugveert.

Meer informatie:
Foscarini 
www.foscarini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.