Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Wie wil er 200 (gratis) cruiseschipmatrassen?

'Nog gebrek aan 200 matrassen of 50 tv's? Cruiseschip Star Pride, dat al vier maanden in de haven van Vlissingen ligt, wil er vanwege een grote renovatie vanaf en zoekt een organisatie om de spullen aan te doneren. Scheepsagent Robbert van de Graaf laat via Omroep Zeeland weten: "Wat er mee gebeurt, maakt ons niet zo uit, maar het is zonde om ze bij het grofvuil te zetten. Misschien kunnen we er mensen mee helpen."

Het cruiseschip Star Pride. FOTO WINDSTAR CEUISES/WIKIPEDIA

Cruiseschip Star Pride ligt sinds 12 juni in de buitenhaven van Vlissingen, weet de Zeeuwse omroep te melden. Het ondergaat daar de voorbereidingen voor een refit - een flinke opknapbeurt - van 25 miljoen euro. "Het schip is van 1988 en dus 32 jaar oud. Dat is heel uniek in de scheepvaart", zegt Van de Graaf tegen Omroep Zeeland. "Meestal wordt een schip na twintig jaar naar de sloop gebracht en gedemonteerd. Rederijen gaan liever voor een nieuwbouwschip."

Niet alles van de Star Pride kan hergebruikt worden. Daarom werden eerder al twee sloepen onderin het schip gedoneerd aan de zeevaartschool van Scalda. Nu is het dus de beurt aan 200 matrassen en zo'n vijftig tv's om van boord te worden gehaald.

Na publicatie van het artikel moest de redactie al snel de volgende tekst eraan toevoegen: Inmiddels hebben meerdere geïnteresseerden zich gemeld, daarom is het niet meer mogelijk aanmeldingen te doen om de matrassen en tv's op te halen... 

Intussen is bekend dat het Rode Kruis alles geschonken krijgt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven