Piet Hein Eek doet deuren niet meer dicht

Pet Hein Eek, de Eindhovense ontwerper laat weten tot het einde van het jaar zijn deuren niet meer te sluiten. Dit vertelt hij in een nieuwsbericht op zijn website. Hij zal tot aan 31 december dit jaar zeven dagen per week geopend zijn."Na de laatste persconferentie waarin de nieuwe coronamaatregelen werden aangekondigd, waar van alles over valt te zeggen, viel bij ons zo ongeveer alles in duigen waar we mee bezig waren. De DDW ging al niet fysiek door maar nu moest ook het restaurant dicht. Het eerste was eigenlijk de grootste ramp maar als het door was gegaan met de geldende restricties was het toch niet echt een succes geworden. Dus was het uiteindelijk toch niet zo’n ramp."

"De sluiting van het restaurant is vooral heel treurig omdat met deze tweede sluiting en de vanzelfsprekendheid waarmee er besloten wordt tot sluiting over te gaan en de hiermee gepaard gaande onzekerheid het onmogelijk maakt om door te gaan. We moeten dus bedenken hoe we verder kunnen. De enige rationele reactie zou zijn te stoppen en alle medewerkers van het restaurant ander werk te laten zoeken. Maar gelukkig zijn mensen niet rationeel en proberen we er ondanks de misère een mouw aan te passen.""Wat voor ons geldt, geldt ook voor de andere ontwerpers en studio’s in de stad. Vrijwel direct na de persconferentie stuurde Joost van Bleiswijk van Studio Kiki en Joost een bericht dat we met zijn allen toch ons werk in eigen atelier moeten gaan presenteren maar dan een aantal keer en vooral voor genodigden. Eigenlijk is dit zoals de Dutch Design Week ruim 25 jaar geleden is ontstaan. Met een best wel grote groep ontwerpers hebben we kort daarna afspraken gemaakt en bedacht dat we, omdat 'designen' tegenwoordig net topsport is, het Design Open noemen (‘open’ refereert ook aan het feit dat de deuren open staan). De Kazerne en wij zijn gewoon op de gewone openingstijden (10:00-18:00) geopend en de overige ontwerpers in Eindhoven zijn tijdens de geplande DDW, maar ook in een aantal weekends in november en december open."

"Het is best bijzonder dat er dat er zoveel veerkracht is! Alles bij elkaar zou je kunnen stellen dat we terug zijn bij onze roots en dat we misschien wel een manier hebben gevonden om in plaats van de de massale DDW en het digitale alternatief in contact te treden met het publiek en onze klanten."

Meer informatie:
Piet Hein Eek
www.pietheineek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.