Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips Haarhuis & Jansen om zonder slaapproblemen de wintertijd door te komen

Dit weekend gaat de wintertijd in, de klok gaat een uur achteruit. Beddenspecialist Haarhuis & Jansen geeft in een blog zes tips tegen slaapproblemen in de wintertijd. Dit omdat veel mensen last hebben van deze problemen bij het ingaan van de wintertijd.



Niet uitslapen

"Laten we beginnen met duidelijkheid: De wintertijd is de standaardtijd. In de zomer wordt de klok vooruit gezet en in de winter dus weer achteruit, terug naar de originele tijd. Onze lichaam en geest zijn gek op regelmaat. Ga daarom liever in de avond een uur later naar bed en ga uit bed op het tijdstip dat je normaal ook doet. Je zult merken dat deze regelmaat al een eerste stap is naar een hele snelle gewenning van aangepaste tijd."

Probeer wat meer te bewegen overdag
"Het liefste in de ochtend. Want door beweging (bijvoorbeeld sporten of wandelen) maakt je lichaam de stof Endorfine aan. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt ervoor dat je je energieker en opgewekter voelt. Bovendien vermindert het stress en dat is wel zo fijn tijdens de eerste donkere dagen…"

Eet gezond en op tijd
"Het liefste niet te zwaar. Een heerlijke dikke steak op zijn tijd is geweldig (voor de vleesliefhebbers :), maar makkelijk verteerbaar eten zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap komt. Probeer de eerste dagen van de wintertijd extra groenten en vis te eten. Bovendien zorgt de afname van daglicht ervoor dat we een hogere behoefte krijgen aan snacken. Overgewicht ligt dus op de loer in de wintertijd."

Lees de hele blog met nog drie slaaptips hier.

Publicatiedatum: