Ontwerper maakt vloerkleed van vingers

The Finger Rub Rug is een multimedia installatie, bestaande uit een tapijt van 1300 replicas van de vingers van de partner van de kunstenaar. Het tapijt is geplaatst in een daarvoor ontworpen ruimte en de ervaring wordt versterkt door een speciaal gecomponeerde soundtrack.

"Aanraking is een magische kracht. Als uitdrukking van liefde is het noodzakelijk – kinderen hebben het nodig om gezond op te groeien. Tegelijkertijd is, en was er altijd gevaar. Aanraking met een verkeerde intentie kan leiden tot traumatische ervaringen, en aanraking kan zorgen voor besmetting. In het digitale tijdperk zijn we eraan gewend geraakt dat we onze schermen soms vaker aanraken dan de mensen van wie we houden", aldus de ontwerper.

Is het mogelijk om lichamelijke aanraking te vervangen door levenloos materiaal? Wat zegt iemands aanraking over zijn of haar persoonlijkheid? Deze vragen staan centraal in The Finger Rub Rug, een multimedia kunst-installatie van Laura A Dima.

The Finger Rub Rug bestaat uit een tapijt van 1300 levensechte siliconen replica’s van de vingers van de partner van de kunstenaar, in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte. Je mag de vingers aanraken. Ze voelen warm dankzij een elektrisch deken onder de installatie.

Lees hier het complete artikel en bekijk de extra video.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven