Zoektocht naar grootschalig klimaatvriendelijk bouwen & wonen

Forbo Flooring sponsort The Exploded View

Radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning. Daarmee zijn de pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan de slag gegaan. Tijdens de Dutch Design Week 2020 presenteren zij The Exploded View. Een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire methodes en biobased materialen opnieuw is opgebouwd. Dit unieke project laat de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen zien. Forbo Flooring sponsort The Exploded View met een CO2-neutraal geproduceerde en volledig natuurlijke Marmoleum Cookie-vloer en duurzame Allura Ease loslegtegels.The Exploded View is de verbeelding van een meerjarig onderzoeksprogramma van The Embassy of Circular and Biobased Building waarin ontwerpers, ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en storytellers samenwerken. De Embassy stelt zich actief de vraag: welke klimaat- en mensvriendelijke oplossingen zijn er te vinden en te realiseren voor de enorme bouwopgave waar Nederland voor staat? Ze formuleren en materialiseren zelf hun antwoorden in een ‘live research’ en storytel-installatie. “In de maquette en op een levensgrote blueprint laten we zien wat we ontdekt hebben, maar tonen ook wat we nog niet weten. We gaan in op de kwaliteiten van biobased materialen en circulaire methodieken en geven aan waar de groeimogelijkheden zitten. En we nodigen iedereen uit met ons mee te denken en te doen. Want er is zoveel kennis en er bestaat ook niet een juiste werkwijze of oplossing voor duurzaam bouwen en wonen”, aldus ontwerper Pascal Leboucq van Biobased Creations.Potentie van snel hernieuwbare grondstoffen
In de installatie zijn toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen verwerkt. Producten die al bestaan maar nog moeilijk hun weg naar de bouw vinden tot ontwikkelingen die nog serieuze steun nodig hebben om te ontwikkelen en op te schalen. The Exploded View verwijst daarmee naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. “Er worden steeds meer bouwmaterialen gemaakt uit voedingsresten, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving. We tonen onze zoektocht naar materialen die de productiecirkel zo klein en efficiënt mogelijk kunnen houden”, vertelt Leboucq.

Nood aan andere modellen
"Daarnaast tonen we onze zoektocht naar de toekomst van wonen. We vragen ons samen met de bezoeker af hoe we gaan wonen in de nabije toekomst. Wat als we echt een omslag willen maken naar een circulaire en biobased wereld. Dan moeten we meer doen dan enkel anders gaan bouwen. Dan moeten we ook herdenken hoe we wonen en hoe we waarde geven aan onze woningen”, aldus Lucas De Man, ook van Biobased Creation. Embassy of Circulair & Biobased Building
Gedurende nog minimaal twee jaar werken ontwerpers en pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen samen aan deze nieuwe perspectieven voor een  duurzamere ontwerp-, bouw- en woonomgeving, onder de naam Embassy of Circular & Biobased Building. Biobased Creations, nu curator van deze Embassy, is ook initiatiefnemer en ontwerper van The Growing Pavilion. Een paviljoen gemaakt van experimentele biobased materialen dat tijdens Dutch Design Week 2019, als onderdeel van de Embassy of Circulair & Biobased Building, meer dan 75.000 bezoekers trok en momenteel genomineerd is voor verschillende internationale prijzen waaronder The Dezeen Awards.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.