Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bezoek aan binnenstad meer dan de helft minder

De aangescherpte coronamaatregelen hebben veel impact op de binnensteden. Uit een analyse van INretail blijkt dat vorige week (maandag 12 tot en met zondag 18 oktober) het aantal bezoekers in zeven van de dertien steden kelderde met 50% of meer.
Amsterdam en Eindhoven spannen de kroon met 61% minder bezoekers dan vorig jaar, gevolgd door Utrecht (-60%), Den Haag (-58%) en Breda (-57%).


Toeristen en locals (voor de coronapandemie) in de drukke winkelstraat Niewendijk in Amsterdam. ©Hpbfotos | Dreamstime.com

INretail analyseerde op basis van bezoekers- en omzetdata van grote winkelketens de ontwikkelingen vorige week in Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De gemiddelde teruggang in aantal bezoekers in deze steden is 49% in vergelijking met dezelfde week vorig jaar.  

Omzet
Ook de omzetontwikkeling was dramatisch. In Rotterdam bleef de omzet maar liefst 56% achter vergeleken met 2019, gevolgd door Amsterdam en Eindhoven (beide -49%), Utrecht en Breda (beide -46%) en Den Haag en Nijmegen (beiden -43%). De omzet was gemiddeld in de dertien steden 38% lager dan dezelfde periode vorig jaar.

INretail constateert dat de pandemiebestrijding ongekend veel consequenties met zich meebrengt die retail ondernemers diep raken. De non-food vertegenwoordiger overlegt met gemeenten en landelijke overheid over maatregelen die zowel corona bestrijden als ook winkels op een veilige manier open houden. Zo kan consumenten de mogelijkheid geboden worden om hun aankopen te blijven doen.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.