Remon Schaper van Bombyxx: "Je moet risico's durven te nemen, anders ga je er niet komen"

Het is een klein jaar geleden dat Bombyxx op werd gericht door Remon Schaper en zijn compagnon Bert Rinkel. Momenteel levert de groothandel in mond geblazen glaswerk en zijde bloemen in veel verschillende landen, zoals België, Duitsland, Spanje, Turkije en Cyprus. De jonge onderneming uit Aalsmeer kende een onvergetelijk jaar vol verrassingen.Van zijde bloemen naar Glaswerk
Remon Schaper: "In eerste instantie zouden we voornamelijk focussen op de zijde kunstbloemen, met daarbij wat decoratieartikelen. Dit veranderde echter al binnen de kortste keren. Het bleek dat het glaswerk ontzettend goed aansloeg. Vandaag de dag verkopen we zelfs 80 à 90 procent glaswerk."

Volgens Remon heeft deze transitie verschillende redenen: "We kwamen er al snel achter dat onze passie bij het glaswerk ligt, waardoor je aandacht automatisch sneller naar die producten uit gaat. Niet alleen bij ons was dit zo. Ook bij onze klanten sloeg het glaswerk gelijk goed aan."

Tevens geeft de jonge ondernemer aan dat er in Nederland een paar grote spelers zijn, die de markt volledig in handen hebben. "Het is erg lastig om hier tussen te komen. Vandaar gaan bijna alle zijde bloemen die we verkopen naar het buitenland."Terugblik op het eerste jaar
"De aftrap van dit jaar was fantastisch, boven verwachting zelfs. Daarna kregen we natuurlijk te maken met corona, waardoor de verkopen sterk terugnamen. Op dit moment gaat het weer de goede kant op en krijgen we er weer nieuwe klanten bij."

De afgelopen maanden zullen Remon en Bert niet snel meer vergeten. De obstakels die overwonnen zijn hebben hun veel geleerd. "We zijn allebei nog best wel jong, dus voor ons was het allemaal nieuw. We hebben ook veel fouten gemaakt dat ons veel geld heeft gekost, maar daar leer je weer van.""Na dit jaar ben ik er van overtuigd dat je risico's moet durven te namen. Anders ga je er niet komen. Tederlijke tijd is het belangrijk om naar de klanten te luisteren. Sommige klanten zitten al lang in het vak en hebben hierdoor veel kennis. Je moet advies durven vragen", vertelt Remon.

Nieuwe markten en producten
Het feit dat er vrijwel geen internationale beurzen meer gehouden worden, weerhoudt de jonge onderneming er niet van om internationaal te denken. "We zijn nu druk bezig met buitenlandse handelsagenten, om bij nieuwe markten binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan Polen, Noorwegen en Engeland."Bombyxx heeft haar assortiment de afgelopen tijd aangevuld met nieuwe producten, maar de echte verassingen komen begin 2021 pas. "Begin volgend jaar komen we weer met een geheel nieuwe collectie. Het grootste gedeelte laten we produceren in India, China en het Oostblok. In India is er nog veel last van corona. Omdat dit voor onzekerheid zorgt, hebben we besloten om de nieuwe collectie uit te stellen tot volgend jaar."

Meer informatie:
Bombyxx
info@bombyxx.com
www.bombyxx.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.