Awards voor zitmeubels designer Hugo de Ruiter

Ontwerper Hugo de Ruiter ontving dit weekend 2 GIO awards voor zijn meest recente ontwerpen voor Gealux en Cooloo. De Gio award van de organisatie designlink is geen geldprijs of bokaal. De Awards staan voor de erkenning van met hoog vakmanschap ontworpen producten die door een vakjury worden beoordeeld op functionaliteit, vormgeving, originaliteit, ergonomie, materiaalgebruik en respect voor mens en omgeving. Hugo de Ruiter ontving zijn awards voor Quadrant voor Gealux en Ameba voor Cooloo Beide produkten zijn opgenomen in de (dit jaar door Covid-19 virtuele) expositie van de DDW : https://ddw.nl/en/programme/5272/gio Volgend jaar mogen ze echt geëxposeerd worden op de altijd druk bezochte designweek in Eindhoven.

Quadrant, Flex to the max
De elementengroep Quadrant biedt op een verbluffend eenvoudige wijze een maximum aan flexibiliteit in het interieur. Quadrant is een zitconcept voor mensen die houden van afwisseling, voor mensen die geen genoegen nemen met slechts 1 opstelling van hun meubel in het interieur. Wil je jouw interieur steeds anders beleven en je meubelen steeds weer anders neerzetten, dan is Quadrant iets voor jou. Er zijn geen beperkende linkse en rechtse zitelementen, zodat na een verhuizing of verandering van jouw interieur de Quadrant zitgroep steeds weer perfect past op de nieuwe stek.

De in een handomdraai in 4 standen te zetten rugleuning maakt het aantal zitconfiguraties bijna ontelbaar. Stof- en leercombinaties in de verschillende onderdelen creëren een creatief beeld.

Ameba voor Cooloo
Cooloo geeft met zijn ecologische coatings een enorme meerwaarde aan het gebruik van comfortabele zitmeubelen voor binnen en buiten. De fauteuil Ameba is uit een mono blok zachtschuim gesneden en door toepassing van een speciale coating heeft de fauteuil een heerlijk comfort en zeer goede stabiliteit. Er wordt geen houten of metalen frame toegepast in het product. De fauteuils zijn daardoor zeer licht van gewicht en zeer handelbaar. In een oogwenk verplaats je ze van binnen naar buiten. Een regenbui en zonlicht erop is tenslotte geen enkel probleem. Met deze coatingtechniek kan je een zitmeubel ook “poten” geven, waardoor zitcultuur met Cooloo coatings weer een nieuwe innovatieve en disruptieve dimensie krijgt.

De poten van Ameba geven de fauteuil een bijna dierlijk karakter alsof het een levend wezen wordt. Ik hou ervan om producten een persoonlijke signatuur te geven. Mensen willen altijd iets herkenbaars uit het verleden waar ze houvast aan hebben gecombineerd met een toekomstperspectief vol hoop en een nieuwe richting . Door de fauteuil op deze wijze poten te geven krijgt het zitmeubel een herkenbaar karakter met een nieuw elan. Door de fauteuil in de 3 maten groot, klein en puppy te maken ontstaat een familie, waarop iedereen van groot tot klein een heerlijk eigen plekje kan vinden. Je kan bij Cooloo kiezen om een coating van leer, kurk of een alternatief recycling materiaal toe te passen. Je dient daarmee op een duurzame manier ook de circulaire economie. Dat is voor consumenten belangrijk, maar zeker ook voor bedrijven die rekenschap willen geven van hun ecologische voetstap.

Meer informatie:

Hugo de Ruiter Design
Taxandrialaan 6
5283MC Boxtel
Tel: 0628974743
hugo@hugoderuiterdesign.com
www.hugoderuiterdesign.com 

Gealux BV
Gutenbergweg 8
4104 BA Culemborg
Tel 0345531919
info@gealux.nl 
www.Gealux.nl 

Cooloo
Energiestraat 11B
5961 PT Horst
info@cooloo.nl 
www.cooloo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.