Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Designstudio geeft glimp van recente projecten

De Italiaanse designstudio Dainellistudio van Leonardo and Marzia Dainelli is ondanks de pandemie druk bezig geweest met haar projecten. Dankzij de genen die Leonardo en Marzia hebben voor design lukt het hen elke keer de klant weer te verrassen. Het designduo geeft een kijkje in enkele van de door hen gerealiseerde projecten.


"De Elissa bank is een lofzang op oxymoron: rigoureus comfort, ingetogen pronken, zachte soberheid. Dit project interpreteert bekleding met strakke lijnen en weinig essentiƫle rondingen. De band rond de omtrek van de bank toont een vorstelijke houding, in evenwicht gebracht door een afgemeten en formeel ontwerp, in gesatineerd koper of gepatineerd brons. Rugleuning en armleuningen vormen een hele U-rand, onderbroken door verticale stiksels die ook op de zitkussens worden hervat.
De armleuning, het loden element en het kenmerkende teken van dit product, heeft zijn eigenaardige vorm te danken aan de architectuur van het huis van schrijver Giovanni Boccaccio, gelegen in de buurt van Florence."


"De Maddix lounge fauteuil, ontworpen door Dainellistudio voor Lema, vertelt het verhaal van de schoonheid van levende en natuurlijke materialen zoals hout en leer. De ziel van Maddix is de fascinerende dialoog tussen deze twee elementen: het lichte houten frame, met gevormde profielen, ondersteunt de rugleuning in lichte huiden."


"De voor Giorgetti ontworpen Amiral-collectie is verrijkt met een nieuw element, een multifunctioneel object, dat naast de boekenkast en de tafels in dezelfde collectie zit.
Spiegel, kapstok en pocket emptier: het nieuwe project van Dainellistudio blijft trouw aan de stijlkenmerken van de collectie, met vloeiende vormen en een verstandig gebruik van hout en leer. Het project, ontworpen tot in de kleinste details, balanceert zorgvuldig het gebruik van materialen en vaste stoffen en vides."

Meer informatie:
Dainellistudio
www.dainellistudio.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven