Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Omzet en bezoekers ontbreken in grote steden

De retail lijdt in de grootste steden zwaar onder de coronapandemie. Dat blijkt uit een analyse van omzetten en bezoekersaantallen die winkelketens van dertien grotere steden hebben geleverd aan INretail. INretail is sinds de zomer in overleg met alle binnenstad betrokkenen en de gemeenten om kansen voor de retail en de binnenstad te stimuleren.


Toeristen en locals (voor de coronapandemie) in de drukke winkelstraat Niewendijk in Amsterdam. ©Hpbfotos | Dreamstime.com

In Amsterdam en ook Groningen was het aantal bezoekers van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober nog maar 53% van dezelfde week vorig jaar. In Den Haag halveerde het aantal bezoekers en Rotterdam en Utrecht noteerden 45% en 44% minder bezoekers dan in dezelfde week in 2019. Almere en Haarlem doen het relatief dan nog het best met 73% en 71% van de bezoekersaantallen van vorig jaar.

Een analyse van bezoekersaantallen aan dertien grotere steden maakt duidelijk dat de steden gemiddeld 35% minder bezoekers trokken. 

De gemiddelde omzet bleef bij de retailers in de dertien grote binnensteden steken op 75% van de omzet van vorig jaar in diezelfde week. De hoofdstad kwam niet verder dan 44%. In Utrecht werd 36% minder omzet genoteerd, in Groningen 34% en in Rotterdam en Den Haag 32%. Met 19% minder omzet komt Almere er het best vanaf. Andere steden noteerden tussen de 10% en 26% minder omzet vorige week, in vergelijking met 2019.

De volgende steden werden in de analyse meegenomen: Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Vanwege de deze week aangescherpte corona maatregelen roept de non-food vertegenwoordiger op voor te bereiden op de mondkapjesplicht. Ook stimuleert INretail het langer openstellen van winkels binnen de nu geldende regels om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden. Veiligheid blijft topprioriteit, ook voor de retail.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven