Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Schrootmeester introduceert havencollectie

“Je moet roeien met de riemen die je hebt”. Dat is de gedachte van Schrootmeester over de nieuwste collectie. Deze bevat een salontafel en twee vloerlampen, gemaakt van oude houten materialen die afkomstig zijn uit de haven.

Salontafel Afgemeerd
Een robuuste tafel van keiharde meerpalen en oud visnet, uit de havencollectie Afgemeerd. Deze materialen gaan al jaren mee en garanderen een lange levensduur van het meubel. De meerpalen zijn van Azobé hout en zijn waterbestendig. Dat geldt ook voor het visnet. Dit maakt dat deze unieke tafel zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.


De poten van de tafel bestaan uit gebruikte meerpalen die dienst hebben gedaan in de haven. Schippers gooien trossen rond de meerpaal om hun schepen aan te leggen. Het blad bestaat uit planken van een oud scheepsdek. De geschiedenis spat van het hout af, met duidelijke houtnerf en een verweerde look. Het hout is gebrand, voor een diep donkere kleur en afgewerkt met een natuurlijke olie. Het blad ligt met grote verroeste moeren en bouten los in de poten, een duurzame en stevige constructie waardoor in minimale mate bevestigingsmiddelen nodig zijn. Tussen de poten is gebruikt visnet aan de bouten gespannen, om tijdschriften en andere spullen op te bergen.Vloerlampen
De lampen Duk en Dalf zijn gemaakt van meerpalen, uit de havencollectie Afgemeerd. Deze materialen gaan al jaren mee en garanderen een lange levensduur van de lamp. De meerpaal is van Azobé hout en heeft dienst gedaan in de haven. Schippers gooien trossen rond een meerpaal om hun schepen aan te leggen. 

De geschiedenis spat van het hout af, met duidelijke houtnerf en een verweerde look. Het hout is gebrand, voor een diep donkere kleur en afgewerkt met een natuurlijke olie. De fitting is in het blok verwerkt, evenals het begin van het snoer. De mondgeblazen LED-lamp met goudkleurig glas, een spiraalvorming filament en een diameter van maar liefst 200mm, is een absolute blikvanger. Aan de achterzijde van de meerpaal leidt een zwarte gevlochten strijkijzersnoer naar de vloerdimmer die de lamp volledig kan dimmen, zodat jij de ideale lichtopbrengst en sfeer kunt bepalen.Meer informatie:
Schrootmeester
hallo@schrootmeester.nl
www.schrootmeester.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven