Triboo lanceert innovatieve zit sta werkplek voor kantoor en thuis

De gezonde en circulaire werkplek met de laagste CO2 werd begin 2020 door TRIBOO gelanceerd. Een circulair alternatief voor de traditionele werkplekken die worden uitgerust met massieve bureaubladen en akoestische bureauschermen die vaak helemaal niet akoestisch zijn. TRIBOO breidt haar assortiment circulaire werkplekken voor op kantoor en thuis nu uit met de NO ELECTRIC, een hoogte verstelbare ZIT STA werkplek maar dan zonder stroom.

No electric 
Met dit uitgangspunt werd de NO ELECTRIC werkplek uitgedacht. Door middel van een innovatief mechaniek is er geen elektromotor meer nodig  om de hoog-laag functie van 70 tot 120 cm te faciliteren. Het mechaniek bevat een voorgespannen veer in combinatie met een contragewicht. Niet langer hoeft u al drukkend op een knopje te wachten tot het bureau de juiste hoogte heeft bereikt. Door het indrukken van een eenvoudige handgreep beweegt het bureaublad op een gebalanceerde wijze en in een fractie van een seconde naar de juiste werkhoogte. Zo wordt comfort en ultiem gebruiksgemak gecombineerd zonder gebruik te maken van elektriciteit.

Financiële voordelen
Geen stroom betekent geen kosten aan energie, die rekensom is vrij eenvoudig, Een ander bijkomend financieel voordeel is dat de infrastructuur voor de werkplek eenvoudiger kan worden uitgerust. De kosten voor de inrichting van een werkplek kunnen hierdoor aanzienlijk verlaagd worden.

Minder kabels
Daarnaast zorgen minder kabels er voor dat de werkplek ook niet meer vast gekabeld aan de vloer zit. De flexibiliteit van de werkplek blijft zo eenvoudig behouden. De werkplek wordt veiliger en makkelijker schoon te houden.

Innovatief frame
Een innovatief frame zonder een innovatief werkblad is geen innovatieve werkplek. Daarom wordt de NO ELECTRIC werkplek uitgerust met een lichtgewicht en circulair  #GREENGRIDZ bureaublad. #GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel gemaakt in Nederland. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het paneel super stijf, trekt niet krom en is zeer sterk.

Door het innovatieve GRID zijn er, afhankelijk van de dikte van het paneel, tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig en is de CO2 uitstoot bij de productie 60% lager dan bij traditionele massieve meubelpanelen zoals spaanplaat, MDF en multiplex. #GREENGRIDZ levert een belangrijke bijdrage aan de gezonde leefomgeving. Het is CARB2 gecertificeerd en voldoet aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde. Het paneel is een adapter, opslagmedium en logistieke drager van grondstoffen en CO2. Het kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.

Akoetische bureauschermen
Als er behoefte is aan geluidsabsorptie op de werkplek dan kan de werkplek uitgebreid worden met het EverUse akoestische bureauscherm. EverUse is het circulaire akoestische  isolatiemateriaal wat wordt gemaakt van papier en karton afval. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde omgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

EverUse levert een waardevolle bijdrage bij het realiseren van akoestisch comfort. Absorberend als het gaat over geluidsoverlast door reflecties en het verkorten van de nagalmtijd. Isolerend als het gaat over het afschermen van een ruimte voor geluid van buiten naar binnen of andersom. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Vaak de oorzaak van overlast in open kantoortuinen. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

Meer informatie;
Triboo
info@triboo.eu 
www.triboo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.