Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit vinden winkeliers van de nieuwe maatregelen

INretail was voorafgaand aan de persconferentie van Rutte al verontrust over de mogelijke inperking van de openingstijden. Een bezorgde winkelier deed daar een schepje bovenop. ''In het wankele evenwicht van zorg voor de gezondheid en het zoveel mogelijk door laten draaien van de maatschappij, heeft het schrappen van koopavonden en koopzondagen een compleet averechts effect." Premier Rutte trok zich van die bezorgdheid weinig aan, want hij kondigde allerlei nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus.


FOTO TER ILLUSTRATIE © Kasto80 | Dreamstime.com 

Alle winkels moeten om 20.00 uur de deuren sluiten. Verder geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder een dringend advies om een mondkapje te dragen in winkels. Winkeliers moeten ook nog een deurbeleid voeren waardoor het binnen niet te druk wordt.

Wat vinden winkeliers eigenlijk van de nieuwe coronamaatregelen? Dat vroegen we een aantal ondernemers die een woonwinkel runnen. 

Corné van Waaij, van Waay Interieurs: ''Spreiding blijft de oplossing voor veilig winkelen! De retail adviseerde juist ruimere openingstijden voor meer spreiding van klanten. In steeds meer gemeenten is dat al praktijk. Hiermee behouden we een veilige winkelomgeving voor klanten en medewerkers. Daarnaast is het van wezenlijk belang voor het behoud van de leefbaarheid in onze dorpen en steden.

''Retailers zetten continue alles op alles voor die veilige winkelomgeving blijkt uit onderzoek van deze week. Alleen samen kunnen we Corona aan, daar werken we met z’n allen aan in Nederland!'' Van Waay Interieurs biedt nog steeds private shopping aan, ook in de avonden, waar volgens Corné goed op gereageerd wordt. Ook heeft het personeel gastvrije mondkapjes op, waarmee de mimiek nog steeds te zien is."

Hermen Bouman van Woonboulevard Poortvliet XXL: ''Natuurlijk moeten wij ook een aantal aanpassingen doen zoals verplicht mondkapjes en vrijdag 20:00 uur sluiten ipv 21:00 uur, maar eigenlijk vallen de maatregelen voor ons heel erg mee. We kunnen er in ieder geval goed invulling aan geven. Samen de reeds genomen maatregelen zijn we er van overtuigd dat we de kans op besmetting tot een minimum hebben terug gebracht.''

Isabelle Beverwijk van Casba Wonen en Slapen: “Sinds het dringende advies van Rutte wordt er bij ons in de winkels een mondkapje gedragen. Het verplichten van de mondkapjes brengt voor ons dan ook geen verandering in de preventieve maatregelen die wij al hanteren."

Paul Berden van Pot Interieur Axel: ''We begrijpen dat er maatregelen moesten komen. We betreuren het ten zeerste voor alle horecabedrijven dat ze zo getroffen zijn.  Voor ons als Berden Wonen en Slapen zullen we onze koopavonden beperken tot 20.00 uur en we hopen de de besmettingen snel gaan dalen.''

Esther Lanjouw van Löwik Wonen en Slapen: "Er verandert voor ons, als personeel, weinig in de winkels. Door ons werden de mondkapjes al gedragen op de winkelvloer en het werd aan de klanten geadviseerd. Het zou voor ons juist makkelijk zijn als er een plicht gaat komen voor mondkapjes want op deze manier is er duidelijkheid voor iedereen. Want soms vragen klanten moet het nu wel of toch niet?" 

"In maart hadden we al veel gedaan aan looproutes etc. dus hoeven hier weinig aandacht meer aan te besteden. Met onze 40.000 vierkante meter kunnen wij ook ruim 1000 bezoekers ontvangen dus al bij al zijn wij vooralsnog zeer positief over alles."