Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sociaal en technisch hoogstandje voor Schuurman Keukens

“Inductieplaat en afzuiging communiceren met elkaar"

Rainier Zweep is directeur marketing en sales van SieMatic Nederland. Hij bespeurt een belangrijke trend in het huis van toekomst: “Keuken en woonkamer gaan steeds meer in elkaar over. Sterker nog, de keuken wordt steeds meer de sociale hotspot. Omdat er nergens zoveel apparaten in huis staan als in de keuken speelt smarthometechniek daar een belangrijke rol.”



De keuken verovert de woonkamer en SieMatic speelt daar op in qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik en techniek. Voor wat betreft dit laatste is het verband binnen de Schuurman Groep tussen consumentenelektronica, elektrotechniek en keukens duidelijk, aldus Rainier Zweep: “Inductieplaat en afzuiging communiceren met elkaar en ook de spraakgestuurde oven en vaatwasser zijn werkelijkheid. Koelkasten weten wat er voor levensmiddelen op voorraad zijn en ovens beschikken via homeconnect over kookboeken. Qua elektrotechniek zie je dat led en huisautomatisering steeds vaker worden toegepast, dat vraagt om de juiste kennis van de installateur. SieMatic biedt daarvoor zelfs speciale opleidingen.”

Op de vraag of SieMatic de ontwikkeling van slimme apparaten door fabrikanten stimuleert, is Rainier Zweep bescheiden: “Wellicht inspireren en faciliteren wij producenten van consumentenelektronica en elektrotechniek. Onze kracht ligt veel meer in het creëren van ruimte. Dat doen we onder meer door apparaten in de keuken zo onzichtbaar mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door toepassing van schuif- of pocketdeuren. Bij een greeploze keuken is het esthetisch heel verantwoord dat een oven geen knoppen heeft en in de greeplijsten vind je spannende horizontale en verticale led-lichtlijnen. Zo wordt een kookeiland een meubelstuk met sfeer- en functionele verlichting. Zelfs de vitrinekast – met led – is weer helemaal terug!”

Meer informatie:
Schuurman Keukens
www.schuurmankeukens.nl 

Publicatiedatum: