Xinnix introduceert X3 pivotdeur

Innovaties zijn het DNA van Xinnix Door Systems. Tientallen jaren marktkennis in deurbeslag en tonnen ervaring in plaatsing van deuren resulteren steevast in nieuwe producten die installatiegemak combineren met hoogstaande kwaliteit in een perfecte afwerking.
Na de introductie van de X1 en X2 serie voor draaideuren en de X5 serie voor schuifdeuren biedt de jonge Belgische fabrikant nu een oplossing voor pivotdeuren.

Laurens Vermeulen van Xinnix Door Systems op de beurs Architect@Work in Rotterdam, met agent Wil Kooijmans van Wekate, dat in Nederland de belangen behartigt van het Belgische bedrijf.

De nieuwe serie X3 heeft een zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar wordt ingebouwd. Deuren worden voor gebruiksgemak automatisch vastgezet op +90° en -90°. De grote innovatie zit in het Xinnixframe dat de bouwtechnische fouten wegwerkt en een uniform esthetisch beeld aan de woning bezorgt.

Dit Xinnixframe zorgt ervoor dat de spelingen evenwijdig over de gehele deurhoogte 5 mm blijven en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. Al te veel klassieke pivotdeuren staan onderaan tegen de muur en naarmate de deur hoger wordt, des te groter wordt de speling tussen muur en deur. Bij een X3 blijft de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm."Nét omdat gemetste muren alleen maar recht lijken te zijn, zien we dat pivotdeuren meestal in het midden van een muur worden geplaatst zodat men voor zichzelf wat marge creëert om de muurverschillen te maskeren."

De X3 kan niet alleen centraal in de muurdikte maar deze kan in lijn met een bestaande muur geplaatst worden. Dankzij het universeel X3 systeem kan er nog op de werf de positie van de deur en de draairichting beslissen.

Zelfs in gemetste muren waar de openingen met linteel steevast voor problemen zorgen voor het bevestigen van de bovenpivot, is de X3 de oplossing. De bovenpivot zit voorgemonteerd in het X3 frame waardoor boren in het gewapend beton overbodig wordt. Een slot met vergrendeling kan men nog inwerken zonder dat men muren moet inkappen.

Meer informatie:
Xinnix
www.pivotdeuren.nl

www.pivotdeur.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.