Auping lanceert capsule-collectie van reststoffen tijdens Dutch Design Week 2020

Ontwerpersduo Schepers Bosman en bedden- en matrassenfabrikant Auping presenteren tijdens Dutch Design Week 2020 'Consumption Quarantine', een capsule-collectie gemaakt van reststoffen uit de Auping fabriek in Deventer. De collectie bestaat uit drie sets 'experimenteel patchwork beddengoed': een sprei die ook als wandkleed opgehangen kan worden en bijbehorende draagbare stukken om in te slapen of te ontspannen. De sets zijn gemaakt van reststoffen uit de Auping fabriek, zoals dekbedovertrekken, matrastijken en boxspringstoffen. Met deze samenwerking brengen modeontwerpers Schepers Bosman en Auping hun kennis over textiel en hun liefde voor vakmanschap en design samen. De samenwerking laat zien hoe mooi duurzaamheid - made in The Netherlands - kan zijn.Met 'Consumption Quarantine' laten Schepers Bosman en Auping zien dat iets nieuws 'consumeren' niet altijd nodig is om nieuwe waarde te creëren. Een simpel object dat je al in je bezit hebt, zoals een dekbedovertrek, kan op een andere manier worden verwerkt en in een andere context een nieuwe, waardevolle betekenis krijgen. Zichtbare naden en stiksels benadrukken de constructie van de ontwerpen en het gevoel van het creatieve productieproces. Restjes, rafels en randjes maken de stukken interessant en tonen de hand van de maker in elk stuk. De kleuren, vormen en texturen van de reststoffen uit de Auping fabriek vormen samen het grafische design van de drie bedspreien: Royal, Colorblock en Landscape. De bijbehorende draagbare stukken, die balanceren tussen deken en slaapkleding, visualiseren de intimiteit tussen de drager en het stuk zelf - refererend aan de huidige relevantie van een deken, als een draagbaar item.
 


In het hart van de samenwerking liggen de gedeelde waarden van Schepers Bosman en Auping: productie in Nederland, het gebruik van grondstoffen van dichtbij, het creëren van eigentijdse, maar tegelijkertijd tijdloze, duurzame ontwerpen en de keuze voor mooie, kwalitatieve materialen. Het gezamenlijke doel achter 'Consumption Quarantine' is om openheid en bewustwording te creëren rond lokale productie, handwerk en duurzaam Dutch design.

Meer informatie:
Auping
www.auping.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.