Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deze verbouwingen verhogen de waarde van je woning het meest

Er zijn verschillende verbouwingen die ervoor zorgen dat de waarde van je huis stijgt. De stijging van de woningwaarde is daarbij overigens wel afhankelijk van de keuzes die je maakt. De plaatsing van een nieuwe keuken verhoogt de waarde bijvoorbeeld. Is de keuken echter pimpelpaars dan leidt dat niet tot de stijging die gemiddeld past bij een nieuwe keuken. Dat is dan ook altijd een punt om rekening mee te houden als je bekijkt welke verbouwingen tot de grootste stijging van de woningwaarde leiden.

Extra ruimte creëren
Het creëren van extra ruimte is altijd goed om de woningwaarde te verhogen. Bijvoorbeeld als het gaat om het plaatsen van een garage of een uitbouw aan de woonkamer. Ook het creëren van een dakkapel zorgt voor meer ruimte. De woningwaarde wordt onder meer bepaald aan de hand van het aantal vierkante meters. Daarom is een verbouwing om extra ruimte te realiseren een prima keuze. Ga je een grote verbouwing tegemoet en staan er spullen in de weg? Dan is opslag huren een uitstekende oplossing om tijdelijk een deel van de inboedel te bewaren.

Woning verduurzamen
Een van de opties om je woning meer waard te laten worden met een verbouwing is door duurzame maatregelen door te voeren. Daarbij valt onder meer te denken aan het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Ook het isoleren van onder meer daken, muren en vloeren verhoogt de waarde van de woning. Verder is het mogelijk om isolerende dubbele beglazing toe te passen met een hoog rendement.

Bouw de zolder om tot slaapkamer
De zolder is vaak een verloren ruimte in huis die je hooguit gebruikt om spullen die je niet gebruikt te bewaren. Dat is jammer, want een zolder biedt doorgaans aardig wat ruimte. Het is dan ook ideaal om van de zolder bijvoorbeeld een slaapkamer te maken. Of je creëert een aparte werkkamer en studeerkamer van de zolder. Het verbouwen van de zolder tot functionele ruimte verhoogt de waarde van je woning.

Badkamer en keuken renoveren
Een renovatie van de badkamer en/of keuken leidt ook tot een verhoging van de waarde van je woning. Uiteraard wel naar de maatstaven van de smaak van de gemiddelde mens. Bovendien is het zo dat een luxe uitvoering van de badkamer en de keuken voor een grotere stijging zorgt van de woningwaarde. In aanvulling daarop is dan meteen een kleine verbouwing van het toilet mee te nemen.

Publicatiedatum: