Publicatie Elsevier 'Interieur in cijfers'

'Per huishouden is 369 euro besteed aan meubelen en slaapkamers'

Wat geven Nederlanders jaarlijks uit aan de inrichting van hun huis? Hoe groot is de meubelbranche, wie werken daar en welke provincie telt de meeste winkels? Elsevier Weekblad (EW) geeft in de laatste editie antwoord op deze en andere vragen. 

Het filiaal Bouman & Potter op Meubelplein Ekkersrijt in Rotterdam.

Nederland telt 1882 meubelwinkels. Daarvan behoren er 417 tot een formule en zijn er 1465 zelfstandig. De gemiddelde leeftijd van werknemers in de woninginrichting is 41,2 jaar, iets hoger dan in de rest van de detailhandel, waar de gemiddelde leeftijd 39 jaar is.

Het Nederlands opinieblad weet verder te melden dat consumenten vorig jaar 2,4 miljard euro uitgaven bij slaapspeciaalzaken en meubelwinkels. 'De detailhandel als geheel boekte een omzet van 118 miljard euro. Per huishouden is 369 euro besteed aan meubelen en slaapkamers.'

De 790 bedrijven die in Nederland vloerbedekking verkopen hadden een gezamenlijke omzet van 613 miljoen euro. In keukens en badkamers gaat logischerwijs meer geld om: de totale omzet bedroeg in deze branche 2,42 miljard euro. Op het gebied van verlichting gaven huishoudens in 2018 gemiddeld 67 euro uit. Ons land telt ruim 250 speciaalzaken in verlichting, aldus EW.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.