Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Iedere schakelaar en contactdoos wordt met de hand geschilderd

63 exclusieve kleuren voor schakelaars van JUNG

Of het nu in ijzergrijs, ultramarijn, lentegroen of zacht abrikoos is, JUNG, fabrikant van (licht)schakelaars biedt haar designklassieker LS 990 en haar LS ZERO exclusief aan in de 63 Les Couleurs Le Corbusier-kleuren. De kleurrijke modellen dragen bij aan de esthetiek van een ruimte: contrasterend of ton-sur-ton met wanden, vloeren en interieurs en verkrijgen hun fluwelen matte look in de JUNG-fabriek waar ze met de hand worden beschilderd. Met deze 63 kleuren biedt de fabrikant wereldwijd een exclusief kleurrijk aanbod van schakelaars, contactdozen en systeemoplossingen. Alle tinten van de kleurcollecties kunnen zo met elkaar worden gecombineerd.



Architecturale kleuren

Voor Le Corbusier ging het om kleurharmonie, het effect van kleur op de mens en op de ruimte. Zijn kleurenpaletten zijn gebaseerd op de herhaling van uitgelezen grondtonen waarvan hij andere tinten afleidt. De kleuren zijn doorgaans harmonieus en laten zich goed combineren, waardoor ze tot op heden nog steeds een inspiratiebron zijn bij de vormgeving van ruimtes en gebouwen.



Handgeschilderd in Duitsland
Om de bijzondere kleurdiepte te verkrijgen, worden de schakelaars en contactdozen in de JUNG-fabriek gemaakt. Alle restjes en stofdeeltjes worden vervolgens zorgvuldig verwijderd om nadien de schakelaars en contactdozen met de hand te beschilderen. Eenmaal droog, wordt nog een laag aangebracht om de fluweelzachte en matte look te verkrijgen.



Meer informatie:
JUNG
www.jung.de 

Publicatiedatum: