Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jubilerende woonwinkel maakt al 45 jaar woondromen waar

'De mooiste jaren zijn de jaren rond de eeuwwisseling geweest'

Het jaar 2020 is voor TMC Wonen een jubileumjaar, ze bestaan namelijk 45 jaar. In de afgelopen 45 jaar is er veel gebeurd en dat willen ze graag delen met haar klanten. Zo hebben ze een speciale website gelanceerd waar bezoekers de verhalen van medewerkers kunnen lezen. Daarnaast is er ook een bijzondere en hartverwarmende TMC jubileumactie opgezet. Als klanten meer dan €1.000,- besteden bij TMC ontvang klanten een horecabon t.w.v. 75 euro. Zo steunen TMC en de klanten de lokale horeca.



Welke periode was de mooiste periode bij TMC?

"De periode van 1995 tot en met 2008 was denk ik het allermooist", begint eigenaar Jaap Witte. "We hebben in die periode veel stappen gemaakt. Zo hebben we in 1995 het pand waar nu TMC Goes is gevestigd laten bouwen. Vijf jaar later hebben we het logistieke centrum gebouwd. Later hebben we dit nog uitgebreid en is TMC Project gestart. Vervolgens is er een winkel in Bergen op Zoom gestart en werd Happy Woonstory gelanceerd. Deze tijd was een tijd van economische voorspoed. Hierdoor hebben we veel woondromen van onze klanten uit laten komen. De minste periode overigens was 2012. Toen kregen we ook hinder van de financiële crisis en daarbij kwam dat veel collega’s te kampen kregen met ziekte. Dat zijn geen makkelijke jaren geweest, maar ook daar zijn we weer goed doorheen mogen komen."

In de afgelopen 45 jaar hebben je veel interieurs ingericht, welke is daarvan het meest bijzondere geweest?
"We hebben er inderdaad heel veel ingericht. Maar één geval zal ik nooit vergeten. Op een gegeven moment waren we in Kruiningen gestart met de verkoop van gordijnen. Zo hadden we al snel de eerste klant die gordijnen wilde bestellen. Dus de monteur had de rails voor de gordijnen gemonteerd. Komt de klant de volgende dag in de winkel en zegt: ‘Jaap, is het normaal als je een stoel tussen het gordijn en het raam kan zetten?’ De monteur had in het plafond gezocht naar een ribbetje, waarop hij de gordijnenrails kon bevestigen, maar dit was op 1,50 meter van het raam. Toen hebben we maar afgesproken dat we dit zo snel mogelijk zouden aanpassen. Het eerste huis  waarvoor we alle gordijnen moesten leveren was een hele belevenis. Adrie en ik zouden na de winkelsluiting alles gaan monteren en ophangen. We waren er om 18.30 uur en we beëindigden de klus om 00.45 uur. Nu waren we niet zo handig en hadden ook niet het gereedschap waarmee de bussen nu zijn gevuld. Een handschroevendraaier, een prikker en een boormachine, dat was het. Het was een nieuw huis met hardhouten kozijnen, dat betekende een gaatje voorprikken en dan het steuntje met hand vastschroeven. Het plafond was een hol plafond, maar ook ons eerste plafond waar we in boorden. Met een klopboor gaf dat verschrikkelijke gaten. Enfin met hangen en wurgen hing alles op rond middernacht.  De volgende morgen kregen we een belletje van de klant met de boodschap dat de helft van de gordijnen naar beneden waren gekomen. Toen hebben we maar een bekende freelancer gebeld en die heeft de gordijnen vervolgens netjes gemonteerd. Al met al kwam het altijd weer goed."


TMC in de jaren 80.

"Het jubileum vieren we graag met onze klanten. En daarom geven we iedere klant bij een besteding boven de € 1000 een TMC Horeca Waardebon cadeau. Deze kan ingeleverd worden bij alle deelnemende horecagelegenheden. Zo draaien we het spreekwoord “samen uit, samen thuis” eigenlijk om."

Lokale horeca
"Als TMC Wonen hebben we er bewust voor gekozen om deze actie op te zetten in samenwerking met lokale horeca. Zij bevinden zich in een sector die zwaar getroffen worden door alle Corona-maatregelen en verdienen, volgens ons, een steuntje in de rug. Op deze manier combineren we drie leuke dingen: een avondje uit in je favoriete restaurant, het steunen en helpen van de lokale horecaondernemers en van je huis je thuis maken door je aankoop bij TMC Wonen."

Meer informatie:
TMC Wonen
www.tmcwonen.nl 

Publicatiedatum: