'Spreiding blijft de oplossing voor veilig winkelen'

Het kabinet denkt na over schrappen openingstijden, zo bericht de NOS gisteren. INretail, de grootste brancheorganisatie in retail non-food, is bezorgd over de plannen en heeft meteen gereageerd. 

FOTO TER ILLUSTRATIE © Kasto80 | Dreamstime.com 

'INretail is verontrust over mogelijke beperking van de openingstijden. In het wankele evenwicht van zorg voor de gezondheid en het zoveel mogelijk door laten draaien van de maatschappij, heeft het schrappen van koopavonden en koopzondagen een compleet averechts effect. De retail adviseert juist ruimere openingstijden voor meer spreiding van klanten. In steeds meer gemeenten is dat al praktijk. Hiermee behouden we een veilige winkelomgeving voor klanten en medewerkers. Daarnaast is het van wezenlijk belang voor het behoud van de leefbaarheid in onze dorpen en steden. Retailers zetten continue alles op alles voor die veilige winkelomgeving blijkt uit onderzoek van deze week. Alleen samen kunnen we corona aan, daar werken we met z’n allen aan in Nederland!'

Bron: www.inretail.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.