Vyva Fabrics presenteert bekledingsstoffen met sterke hennepvezels als basismateriaal

Vyva Fabrics presenteert de collectie Hemp die bestaat uit nieuwe bekledingsstoffen met oersterke hennepvezels als basismateriaal. Het elegante, naturelle kleurenpalet en de subtiele dessins en texturen geven de collectie een pure, natuurlijke uitstraling - perfect voor de bekleding van buitenmeubels én voor een heerlijk buitengevoel binnenshuis.

De natuur is onmiskenbaar de inspiratiebron voor deze nieuwe collectie, die bestaat uit drie verschillende thema's met bijpassende texturen: Fjord & Spiced, Flora & Hortus en Botanic. De eerste is als een frisse zeebries met de sfeer van een grillige Scandinavische kustlijn en gletsjers, gecombineerd met de aardse kleurstellingen van specerijen en kruiden. De laatste twee sub-collecties worden gesierd door subtiele plant- en bladpatronen in stijlvolle groene kleurschakeringen.

In weer en wind
Het natuurlijke en sterke basismateriaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hennepvezels worden niet voor niets al eeuwenlang gebruikt voor het vervaardigen van touw, zeilen en tenten. Zonlicht, regen en intensief gebruik worden door hennep moeiteloos doorstaan. Hennep filtert bijvoorbeeld maar liefst 95 procent van de uv-stralen. Ook de productie van het materiaal is uitermate duurzaam. De hennepplant groeit snel en levert per hectare een veel grotere hoeveelheid grondstof dan vlas of katoen.

Speciale eco-behandeling: waterproof en vlekvrij
• Het textiel in de collectie Hemp is voorzien van een speciale eco-finish; de nog onbewerkte hennepvezels worden eerst gewassen met een natuurlijke zeep met extracten van gefermenteerde citroenen om de aanwezige resten van wax en olie te verwijderen.

• Vervolgens wordt een speciale, geconcentreerde siliconenlaag aangebracht die geheel onzichtbaar is maar de stof waterproof, vlekvrij en antistatisch maakt. Vuil, water en andere vloeistoffen krijgen geen vat op het textiel en dus is het gegarandeerd klimaatbestendig.

• De eco-behandeling is PFOA-vrij, voldoet aan de Europese REACH-wetgeving voor het terugdringen van chemische stoffen en is veilig voor de huid en het milieu.

Het betere buitenleven Tegenwoordig is het betere buitenleven veel meer dan een trend. Het is een manier van leven, een geestesgesteldheid. Buiten koken, eten en loungen verhoogt de kwaliteit van leven en draagt bij aan een gevoel van wellness en vrijheid. Kleine of grote plekken 'en plein air' worden meer dan ooit op een persoonlijke manier ingericht. De collectie Hemp van Vyva Fabrics is ideaal voor het decoreren van elke ruimte, zowel binnen als buiten, waarbij deze op een elegante en stijlvolle manier versmelten en een ontspannen, frisse flow creëren.

Met deze innovatieve collectie hijst Vyva Fabrics het zeil in top, in volle vaart naar een nieuwe horizon: een mooiere, duurzame wereld. 

Meer informatie:
Vyva Fabrics
info@vyvafabrics.nl 
www.vyvafabrics.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven