Verlichtingsfabrikant betrekt showroom in De Woonindustrie

"Vraag naar rotanlampen zien we stijgen"

Verlichtingsfabrikant WF Light is sinds vorige maand een van de  nieuwkomers in De Woonindustrie (DWI). De betrokken familie Ten Hoope werkt hard om zo de branche te voorzien van verlichting. Al meer dan veertig jaar ervaring heeft eigenaar Frank Ten Hoope in de verlichtingssector. 


Frank met dochter Saskia bij hun showroom in De Woonindustrie.

"Sinds twee jaar ben ik samen met mijn vrouw en dochter bezig met het leiden van WF Light", begint Frank Ten Hoope. "Met ons bedrijf, dat eigen productiefaciliteiten heeft in Indonesië proberen we in te spelen op de gaande trends in de markt. We zien nu dat de vraag naar rotanlampen blijft stijgen, hier produceren we er extra van. De vraag is zo groot dat er nabestellingen blijven komen. Naast dat we snel collecties kunnen neerzetten volgens de laatste trends zijn we uniek in de producten die wij maken van natuurlijke materialen."

"Sommige modellen krijgen wij aangereikt via onze fabriek in Azië, maar 90% van onze collectie ontwerpen we zelf. We kijken naar welke modellen veel verkocht worden en hier gaan we verder op ontwerpen.Naast de rotanlijn voert Frank met zijn bedrijf ook lampen gemaakt van schelpen, bamboe, hout. Net nieuw zijn de Tiffany lampen. Die worden gemaakt in China, van stukjes gesneden glas. Ze worden aan elkaar gesoldeerd en je krijgt op deze manier een glas-in-lood-idee. "Dit hebben we nog maar drie weken in de collectie, maar we zien dat dit nu al goed aanslaat bij de consument. De eerste leveringen zijn de deur uit en de nabestellingen rollen al weer binnen. Het leuke is dat het net op mozaïek lijkt met al die leuke figuurtjes erin. Dat slaat gewoon leuk aan bij zowel de oudere als wat jongere generatie."

West-Friesland en Noord-Holland
De naam WF Light is niet uit de lucht kunnen vallen. WF staat voor West-Friesland, het gebied waar het hoofdkantoor met opslag gevestigd zit: in Wervershoof. Het gebied bij Hoorn en Enkhuizen wordt vaak West Friesland genoemd. Vanuit het Noord-Hollandse plaatsje leveren ze uit aan de gehele Benelux. Vooralsnog 80% aan Nederland, maar er komen steeds meer buitenlandse klanten bij laat Frank weten.


De net nieuwe Tiffany collectie.

DWI

"In De Woonindustrie zitten we op de tweede etage wat meer in een hoek. We zijn heel blij met deze plaats. Onze armaturen komen hier goed tot zijn recht en we hebben een langwerpige stand dus kunnen we onze producten goed uitstellen. Nu is het helaas wel zo dat nog niet de helft van onze collectie daar staat. Dus wie de gehele collectie wil zien zal contact moeten opnemen, dan sturen wij deze toe in een catalogus."

Meer informatie:
WF Light
info@wf-light.nl
www.wf-light.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.