Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gubi lanceert verlichtingsdesign uit Californië van de jaren 60

De Amerikaanse designer Bill Curry (1927-1971) wist als geen ander de tijdsgeest van de jaren 60 te capteren met zijn iconische verlichtingsdesign. Vanuit Los Angeles - in die tijd een mekka van progressieve ontwikkelingen in kunst, design, popcultuur  en techniek - ontwikkelde hij creatieve ideeën, eerst als  reclameman en grafisch vormgever. Later als art director in de luchtvaartindustrie. In 1962 lanceerde Curry zijn eigen wooninrichtingsbedrijf. Tegen de tijd dat hij op 47 jarige leeftijd stierf, genoot hij in Californië heel wat aanzien als toonaangevende designer. 

Zijn collectie lampen die GUBI nu lanceert - STEMLITE genaamd - waren innoverend voor die tijd: geen klassieke kap met voet maar een toestel uit één vorm dat er compleet organisch uitziet: "a Los Angels space pop form". Met de kap - in mat ("frosted") glas - geïnspireerd op het ruimte tijdperk en de landing op de maan.

STEMLITE is in collectie (= leverbaar) als tafellamp (H 42 cm) en vloerlamp: H 70 cm - H 110 cm - H 150 cm.  De voet is verkrijgbaar in zwarte chroom, pebble grey of red back. En er is een hangversie.

De versies in H 70 en 110 cm sluiten perfect aan bij het "low sitting" zoals de PACHA van Piere Paulin.

Bron: Victors Design Agency


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven