Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw vloerconcept: WARM by Bauwerk Parkett

"De behagelijke warmte van vloerverwarming gecombineerd met de warme uitstraling van een authentieke houten vloer, het kan! Het idee dat deze twee niet samen zouden gaan is nu echt verleden tijd. Met het nieuwe concept WARM by Bauwerk Parkett kan nu iedereen zijn houten vloer probleemloos op vloerverwarming leggen. De speciale houtenvloercollectie op basis van HDF maakt het voor iedereen mogelijk." Dat meldt Plinten & Profielen Centrale B.V. in een persbericht.

"Er zijn diverse mogelijkheden voor vloerverwarming. De bekendste is conventionele vloerverwarming, waarbij waterleidingbuizen op of in de betonvloer liggen worden afgedekt met een afwerkvloer of egaline. Er zijn ook droogbouwsystemen op de markt, voorbewerkte isolatieplaten waarin de leidingen worden verwerkt. Electrische- of infrarood vloerverwarming is minder geschikt in combinatie met parket."

"Alle vloeren uit de Warm collectie hebben een extreem lage warmteweerstand (RC-waarde) van 0,049 m2 K/W. Dit is de helft van vaak gestelde maximale waarde van 0,10. De lage warmteweerstand wordt gerealiseerd door de unieke productopbouw van deze parketvloeren: een HDF-drager met daarop een eiken toplaag met een totale dikte van 9,5 mm.

Maak kennis met de 8 warm soorten Warm biedt een unieke selectie kwaliteitsvloeren in trendy kleuren, perfect geschikt voor gebruik bij vloerverwarming en vloerkoeling. De parketvloeren van Warm hebben een eikenhouten toplaag en een HDF-onderlaag. Die onderlaag is zeer geleidend, waardoor de warmte van de vloerverwarming goed wordt doorgegeven. De Collectie van Warm bestaat uit 2 soorten legpatroon: Visgraat Vloeren en Planken Vloeren.

Je kunt de legrichting gebruiken om een optisch effect te creëren. Een smalle kamer lijkt breder als je de planken dwars op de langste wanden legt, terwijl een korte kamer langer lijkt als je de planken in de lengte van de kamer legt.

De planken van een parketvloer bestaan uit verschillende houtlagen en hebben aan de zijkanten ‘messen’ en ‘groeven’. Hierdoor sluiten de planken mooi in elkaar, met een strak resultaat. Liever een spannend en tegelijk klassiek effect, anders dan anders? Overweeg dan een visgraatvloer. Bij een visgraat vloer worden de vloerdeeltjes haaks op elkaar gelegd waardoor een uniek karakter ontstaat."

De voordelen van vloerverwarming
"Vloerverwarming levert aanzienlijke besparing op doordat de ruimte temperatuur lager ingesteld kan worden. Daarbij is het gezond, vloerverwarming geeft minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt. De stralingswarmte voelt aangenaam aan en wordt gelijkmatiger verdeeld in de ruimte. Ook biedt vloerverwarming je meer ruimte voor je meubels, aangezien er geen ontsierende radiatoren, convertoren of leidingen op muren meer nodig zijn."

Meer informatie;
Plinten & Profielen Centrale B.V.
www.plintenenprofielencentrale.nl 

Publicatiedatum: