Geïnspireerd op industriële stijl

Cosentino lanceert nieuwe serie met vijf kleuren

Cosentino lanceert Silestone Loft, een nieuwe serie met vijf kleuren die zijn geïnspireerd op een industriële stijl. Deze stijl dateert origineel uit het midden van de jaren twintig. In die tijd werden verlaten fabrieken, grote werkplaatsen en pakhuizen in verschillende wijken van New York omgevormd tot woningen en loft-appartementen. Destijds werden beton, cement, balken, buizen en opzettelijk ongemeubileerde ruimtes, een populaire look in veel huizen, waardoor het industriële karakter een trend werd die nog steeds duidelijk zichtbaar is.

Het is de verbinding tussen het verleden en het heden die heeft geleid tot de creatie van de Silestone Loft-serie: Camden, Poblenou, Seaport, Nolita en Corktown. Doen deze namen een belletje rinkelen? Deze vertegenwoordigen vijf iconische wijken met een kenmerkende geschiedenis en industriële esthetiek die weerspiegeld wordt in hun straten, gebouwen, stedelijke elementen en interieurdesign.

Silestone Camden is geïnspireerd op één van London’s meest invloedrijke alternatieve wijken.  Camden herinnert ons de punkmuziek uit de eighties, ze spreekt duizend talen, kleedt zich eclectisch en is de thuisbasis voor vele artiesten. Posters en vergankelijke kunstwerken zijn onderdeel van de historie van Camden en versieren de bakstenen gevels. Authentieke, staalkleurige tinten en de natuurlijke slijtage van woningen waren de inspiratie voor Camden. Een zacht, delicaat en consistent grijs, met een fijne nerf en subtiele witte aders. Silestone Camden is cementgrijs. Het is een veelzijdige, aanpasbare kleur die dankzij zijn homogeniteit gemakkelijk in elk interieur kan worden verwerkt.

Silestone Poblenou is geïnspireerd op het epicentrum van de industriële revolutie in Barcelona. Een van de modernste en meest creatieve wijken van nu. Poblenou heeft een mediterrane warmte gecombineerd met een industriële verschijning. Het is kosmopolitisch, maar toch voorstedelijk. Het is gezinsvriendelijk en multicultureel. De oude industriële gebouwen zijn omgetoverd tot fantastische lofts, omringd door kunstgalerijen, bars en bedrijven. De essentie ervan heeft Silestone geïnspireerd tot Poblenou. Een warme grijstint met subtiele aders op een zandachtige achtergrond, die helderheid geeft en een rustgevende afwerking en vertrouwde sfeer biedt.

Silestone Seaport herinnert ons aan de kleine kustwijk in het zuidoosten van Manhattan, waar het verleden vreedzaam bestaat naast het havengebied, restaurants en winkels. Versleten bakstenen, beton en karakteristiek hout uit de haven vormen een reeks die als inspiratie gold voor deze Silestone kleur. Dankzij het effect van deze tinten lijkt Silestone Seaport sterk op donker, versleten cement en zijn opvallende witte tinten passen perfect bij de achtergrond. Simpelweg een adembenemende kleur.

Silestone Nolita is een andere op New York geïnspireerde creatie. In het bijzonder omdat het is geïnspireerd op een wijk die al avant-garde was voordat het de naam Nolita (Noorden van Little Italy) kreeg. Midden jaren negentig vond Nolita zijn persoonlijkheid en architectonische identiteit die het zo'n uniek en onderscheidend karakter gaven. De straten zijn authentiek en wild, heel anders dan de omliggende wijken. Met deze historische achtergrond is Silestone Nolita gecreëerd, de witte tint in de Silestone Loft-collectie. Nolita is koel en industrieel. Vermengd met wittinten en lichte grijstinten, creëert het een elegante, fijne lijn, vrij van sterke contrasten.

Silestone Corktown is geïnspireerd door het licht en de schaduw van een wijk in Detroit, die ontstond te midden van stoom en het geluid van motoren. Corktown was succesvol en welvarend totdat een depressie en verval binnenslopen en het overnamen. Ondanks deze tegenslag regenereert het een paar decennia geleden een interessante en intellectuele oude stijl met een hernieuwde schoonheid. Een wandeling door de straten of een glimp van het iconische Centraal Station van Michigan is voldoende om de historische industriële pracht te herkennen. Dit heeft Silestone Corktown geïnspireerd, het meest intense, solide en diepe zwart in de Silestone Loft-collectie. De donkere achtergrond combineert prachtig met intense bruine accenten en een extra matte afwerking. Silestone Corktown doet denken aan versleten materialen die de tijd hebben doorgemaakt. Karakter en elegantie verenigd in kleur.

Silestone HybriQ+
Een van de belangrijke nieuwe kenmerken van Silestone Loft is het gebruik van de nieuwe, innovatieve en exclusieve HybriQ+-technologie. HybriQ+ is een kwalitatieve vooruitgang in de evolutie van het merk Silestone. Het is een nieuw productieproces dat wordt gekenmerkt door de toewijding van het bedrijf aan het milieu, de circulaire economie en duurzaam beheer. Dankzij dit innovatieve proces worden hergebruikte grondstoffen, zoals gerecycled glas, gebruikt bij de vervaardiging van Silestone Loft. Daarnaast wordt het productieproces van Cosentino uitgevoerd met 98% gerecycled water en 100% hernieuwbare energie.

Bovendien wordt dankzij de HybriQ+-technologie de aanwezigheid van kristallijn silica aanzienlijk verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit mineralen en hergebruikte grondstoffen, zoals gerecycled glas. Deze nieuwe samenstelling geeft het materiaal moderne esthetische en designkenmerken, terwijl de kwaliteit en schoonheid van Silestone behouden blijven, evenals de garantie van 25 jaar.

Hiermee zet Cosentino niet alleen de toewijding aan duurzaamheid en de circulaire economie voort, maar bereiken ze opnieuw een mijlpaal binnen de sector. Door de hoeveelheid kwarts in de samenstelling van deze nieuwe Silestone kleuren te verminderen, anticipeert Cosentino op de vereisten van toekomstige wetten en strengere regels die adviseren om het gebruik van silica te verminderen. Het bevordert ook de veiligheid in zowel de eigen productiefaciliteiten, als voor de klanten en professionals.

Dankzij de HybriQ+-technologie heeft Cosentino een nieuwe generatie Silestone ontwikkeld die duurzamer is en respectvol voor het milieu. Deze mijlpaal is het resultaat van meer dan drie jaar intensief werk van zowel de Innovatie- als Product- en Milieuteams van Cosentino Group.

Meer informatie:
Consentino
www.cosentino.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.