Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"We doen meer dan ooit alles in samenspraak met de winkelier"

Meubitrend toont haar thuisbasis en toekomstvisie tijdens fabrieksshow

Meubitrend zit in een volle transitie. De afgelopen jaren zijn er verschillende puzzelstukken gelegd op het gebied van productie, positionering en promotie, waarmee een ander type organisatie en benadering van de markt tot stand kwamen. Tijdens de afgelopen fabrieksshow in Oss werd deze puzzel nader onthuld en kregen retailers, projectinrichters en ander interieurprofessionals een kijkje in de (15.000m2 grote) keuken en werd de nieuwe showroomvleugel van de Osse fabriek in gebruik genomen.

Een blik in de nieuwe showroom, waar o.a. het label Zizeau geshowd wordt. 

Het is op de tweede van de in totaal drie dagen durende huisshow van Meubitrend als we Hobie van Veghel in de totaal vernieuwde showroom spreken. Sinds een dik jaar maakt hij deel uit van het productiebedrijf, dat alles in eigen beheer heeft: van fabricage tot verkoop van banken, hockers, fauteuils, tafels, kasten en stoelen. Alles gebeurt in de goed geoutilleerde en moderne fabriek met aangrenzende kantoren en de nieuw ingerichte, 1000 m2 grote showroom. Daar zijn de vier merken te bewonderen die hier geproduceerd worden: Jamé, Luqz, Noowa en Zizeau. Aangevuld met een presentatieruimte voor de projectenafdeling.  De vier merken hebben elk een onderscheidende sfeer en verhaal. Van het strakkere design van Jamé tot het landelijk romantische Noowa. In de toonzaal hebben witte wanden plaats gemaakt voor stijlvolle, ruim opgezette 'kamers', waar de meubelen en sferen goed tot hun recht komen.

Paul van Doremalen (links) van Jamé in gesprek met collega's van Meubitrend.

Al een aantal jaren geleden is bij Meubitrend een koersaanpassing ingezet. Allereerst kreeg de allesomvattende collectie van Meubitrend een onderverdeling in de merken c.q. labels Luqz, Noowa en Zizeau waarmee een meer doelgroepgerichte positionering kon starten. Hierop volgde de overname van het designmerk Jamé die een andere klantengroep bedient. Jamé vormt onder het Meubitrenddak op zowel productie als commercieel vlak een zelfstandige lijn. "Natuurlijk zoeken we naar synergie op meerdere gebieden, maar het is heel belangrijk dat vooral Jamé zijn volledige eigen identiteit weet te behouden."
Daaropvolgend verplaatste de productie in 2019 naar de huidige locatie aan het Grevelingenmeer in Oss. "Met de opening van de gezamenlijke showroom van de Meubitrendmerken, Jamé en het openen van de deuren van onze productie vallen deze drie gebeurtenissen samen in elkaar." 

Bank Fermo van Zizeau met rechts een nieuw model uit de collectie Noowa.

"Maar dit event is voor Meubitrend een startpunt in plaats van een eindpunt. Alles gaat inmiddels een niveautje hoger", vervolgt Hobie. "Als bedrijf willen we een betrouwbare basis zijn voor de winkelier en onze merken op de juiste manier communiceren richting consument. We fabriceren nu specifieke producten voor alle doelgroepen. We verkopen meubelen met een klassiek sfeertje en actieve zit onder de naam Luqz. Het tweede merk Noowa brengt een landelijk romantisch sfeertje tot uiting. Zizeau is ons derde merk, dat staat voor gezellig en modern. Niet koud en kil, maar juist uitnodigend; het geeft een wam gevoel. Daarom heeft Zizeau ook de payoff Dutch Touch meegekregen. Jamé is nog een stapje strakker."
Dat Jamé er als designmerk bij is gekomen, is een perfecte aanvulling op de overige drie merken. En dat deze dagen een startpunt zijn voor het bedrijf wordt ook duidelijk doordat direct na de drie dagen is besloten om de komende periode elke maandag rondleidingen te organiseren voor inkopers en verkopers uiteraard gecombineerd met showroombezoek en gastvrije Brabantse verzorging.

Sfida hoekbank van Zizeau, met salon- en bijzettafel van Fiero.

Tijdens de fabrieksshow draaide het natuurlijk ook om nieuwe meubelen. Ook daar is verandering merk- en zichtbaar binnen Meubitrend. Zo werd breeduit de nieuwe Zizeau stoel Cenare gepresenteerd en zagen twee nieuwe tafels binnen Noowa het levenslicht. Beide ontwerpen van Studio Schrofer van de Nederlandse ontwerpen Frans Schrofer. "Samenwerking met bekende designers is Jamé al jaren vanzelfsprekend. Nu we de richtingen en keuzes voor Luqz, Noowa en Zizeau scherp hebben gaan we hier ook verder een professioneel ontwerp aan toevoegen."

Alle (acht) verkopers waren gedurende de drie volgeplande dagen aanwezig in de showroom om iedere bezoeker (van winkelier tot interieurarchitect) tekst en uitleg te geven over de nieuwe collectie en rond te leiden door de fabriek om met eigen ogen te zien hoe het hele fabricageproces van a tot z in elkaar zit. Werkelijk alles wordt in eigen huis gefabriceerd. Dit blijft interessant voor de ervaren meubelprofessional maar zeker ook voor de minder ervaren branchegenoten. "We hebben vandaag bijvoorbeeld jonge medewerksters – allen jonge dames - op bezoek van een winkel uit Brielle om te zien hoe meubelen in elkaar worden gezet. Die opgedane kennis kunnen ze straks met enthousiasme doorvertellen aan klanten die hun woonwinkel bezoeken. Daarmee win je het vertrouwen van de klant, omdat je alle details kent."

Het landelijk romantische label Noowa.

De huisshow van Meubitrend is naar grote tevredenheid verlopen. "We hadden nu ruim de tijd om met de klant het gesprek aan te gaan en onze fabriek te laten zien. Alles draait om een goede samenwerking met klanten, die we overigens vooral als partners zien waarmee we samenwerkingen aangaan. Ik moet zeggen: het is ons heel goed bevallen. Zo goed, dat we besloten hebben om voortaan op elke maandag voor klanten de deuren te openen en showroomafspraken te bundelen, voorzien van rondleidingen en een hapje en drankje. De showroom is daarnaast op uitnodiging van de dealer ook voor consumenten toegankelijk. We doen meer dan ooit alles in samenspraak met de winkelier", zegt Hobie tot besluit.

Meer informatie:
Meubitrend
Grevelingenmeer 9
5347 JP Oss
Tel. 0412 696 969 
info@meubitrend.com
www.meubitrend.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven