Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

SaphirKeramik van Laufen

Wastafels bieden oplossingen voor compacte badkamerarchitectuur

De nieuwe SaphirKeramik wastafels die Laufen samen met designer Konstantin Grcic voor de Val-badkamercollectie heeft ontwikkeld, gaan deze uitdaging op een nieuwe en innovatieve manier aan. De nieuwe handwaskom kreeg voor zijn compacte elegantie een speciale onderscheiding van de Innovation Award Architecture+Technology.

De nieuwste toevoeging aan de Val-serie is gericht op compacte en veeleisende badkamer indelingen, in het bijzonder met nieuwe wastafels. SaphirKeramik van Laufen bleek hiervoor een geweldige oplossing voor deze taak. Met zijn fijne wanden en slanke randen nemen de wastafels van het innovatieve keramische materiaal nauwelijks ruimte in beslag, waardoor de ruimte er netter en overzichtelijker uitziet, vooral in kleine badkamers.

Bovendien besparen de SaphirKeramik wastafels echt ruimte, omdat ze kleinere wastafels met dezelfde binnenafmetingen als een grotere waskom kunnen installeren. Met andere woorden, u kunt kiezen voor een kleinere wastafel voor minder grote ruimtes zonder veel volume te verliezen. De nieuwe Val fontein meet bijvoorbeeld slechts 340 x 220 mm inclusief een kleine kraanrand rechts en overloop, maar biedt toch een royale kom.

De jury van de 20e Innovation Award Architecture + Technology erkende het "product voor zijn compacte elegantie, vooral voor kleine ruimtes, omdat de architectuur zich zelden op kleine ruimtes richt. De wastafel heeft zijn elegantie te danken aan SaphirKeramik, die smalle, filigrane randen mogelijk maakt. De randen van deze wastafel voegen zich samen met een compact kraangedeelte. De wastafel heeft alles wat het nodig heeft in de kleinste ruimtes en is ook nog eens prachtig vormgegeven".

Nieuwe functies geïntegreerd in de wastafel
Met Val gaat Laufen echter nog een stap verder: het bedrijf gebruikt de extra ruimte in het bassin om nieuwe functies te integreren in de vorm van halfdroge planken - oppervlakken met fijne, driedimensionale texturen zijn immers een bijzonder kenmerk van SaphirKeramik. Dat geeft de gebruiker opslagruimte om zeep, scheerkwasten of cosmetica bij de hand te houden, evenals voldoende wasbakvolume.

In deze stijl introduceert het bedrijf nu een slanke wastafel van 600 x 315 mm, een dubbele wastafel van 1200 x 480 mm en een asymmetrische wastafel van 550 mm breed met een ronde wastafel en een schuine voorkant. Het schuine front kan handig zijn in zeer krappe ruimtes, bijvoorbeeld als een deur iets meer ruimte nodig heeft om te draaien. Een andere slimme oplossing is het op de vorm van de wastafel afgestemde handdoekrek, dat ook verkrijgbaar is. Deze worden eenvoudig aan de wand bevestigd met de ankerschroef van de wastafel.

Eerste snijdbare SaphirKeramik wastafel
Bij uitdagende indelingen helpt het vaak ook als de wastafel precies in een uitsparing in een muur past, of in een ruimte tussen een muur en een meubelstuk kan worden ingepast. De nieuwe toevoegingen aan de collectie bieden ook een oplossing voor dit soort toepassingen - de eerste snijdbare SaphirKeramik wastafel.

Laufen ontwierp een wastafel met ronde kom met een kubusvormige keramische plank die aan de linker- of rechterzijde uitsteekt. De plank dient ook als plek voor een kraan en kan aan de langere zijde in de fabriek op maat worden gesneden. Het snijvlak wordt opnieuw verzegeld met keramisch materiaal, zodat de snede zelf niet meer te zien is. Als perfect detail past een SaphirKeramik toiletrolhouder, in vorm en grootte op maat gemaakt voor aan de wastafel, perfect bij elkaar.

Premium kranen ronden het Val-assortiment af
Laufen biedt een complete serie premium kranen speciaal voor Val. De elegante wastafelmengkranen zien er slank en licht uit en harmoniëren daardoor perfect met de dunwandige SaphirKeramik van de wastafels. Praktische details zijn onder andere een energiebesparende koudestartfunctie en het ontbreken van een rozet, waardoor het reinigen van de kraan en het keramiek veel eenvoudiger wordt.

Meer informatie:
Laufen
www.laufen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven