De kameleon onder de gestoffeerde banken

Een bank is een bank zou je denken maar nu niet meer, want vandaag de dag is er vraag naar flexibele zitkussens die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. Hier komt het Curt-banksysteem om de hoek kijken, een flexibel, modulair zitmeubel, en de specialiteit van de Duitse meubelmaker AMBIVALENZ.

“Onze producten zijn niet voor één doel gemaakt maar voor alle woonruimten. Zij passen zich aan aan de behoefte van de gebruiker en maken het dagelijks leven hierdoor wat aangenamer,” aldus directeur Malte Grieb. Dit concept werkt niet alleen perfect voor het Fläpps-systeem, van tafels, stoelen en planken want het Curt-banksysteem heeft ook bewezen een flexibele oplossing te bieden. De innovatieve stoffen elementen, ontworpen door Malte Grieb en Joa Herrenkecht, bieden namelijk eindeloze variatiemogelijkheden.Curt is absoluut het meest ‘ambivalente’ banksysteem ter wereld. Iedereen die hieruit een keuze kan maken, is een beetje vreemd want Curt leidt juist tot een heerlijke besluiteloosheid. Wie wil er nu kiezen als er nog zoveel mogelijkheden zijn om uit te proberen?

AMBIVALENZ, Curt
Curt is waarschijnlijk ook het eenvoudigste banksysteem ter wereld. Het bestaat niet alleen uit modules die eindeloos te variëren zijn maar kan ook in twee delen uit elkaar worden gehaald, waardoor er geëxperimenteerd kan worden met kleuren.

Geen enkele band is eeuwig en korte relaties zijn gemeengoed geworden, zelfs voor zitmeubelen. Als je uitgekeken bent op je bank dan kunnen je de onderdelen eenvoudig losmaken en een nieuwe opstelling creëren. Curt is voorzien van verstelbare banden, die met twee simpele haken vastgemaakt worden, en bevestigingslussen aan alle zijden van de modules. Hierdoor kan Curt keer op keer worden aangepast.

De bekleding van Curt is ook vrij ongewoon. De u-vormige rechthoeken kunnen met een rits worden verbonden of gescheiden. De bekleding is afneembaar, gemakkelijk te reinigen en kan worden gecombineerd of gescheiden. Eén rode en één blauwe module kunnen samen één rood-blauwe module vormen.

Curt scoort goed in de hospitalitysector. Het modulaire systeem biedt architecten en interieurontwerpers de mogelijkheid om meubelen in te passen in projecten en ruimtes, zoals hotelkamers, ontvangst- en loungeruimtes.

Dankzij het modulaire systeem en de ‘mix & match’-bekleding is Curt meer dan alleen een bank of zitmeubel maar een ware kameleon onder het gestoffeerde meubilair.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven