HI-MACS komt met selectie gerecyclede kleuren

HI-MACS zet een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid met een selectie nieuwe, gerecyclede kleuren. Het gaat om drie nieuwe kleuren in de Granite-collectie (Cotton Field, Windy Hill en Highland) en drie bestaande kleuren uit het Volcanics-assortiment (Santa Ana, Tambora en Gemini). Alle kleuren zijn gecertificeerd door Scientific Certification Systems, waarmee de gerecyclede inhoud een officieel certificaat krijgt.

De Granite-collectie, die bestaat dessins met steeneffectkleuren, is kleurecht, slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Het is geschikt voor alle oppervlakteafwerkingen van keukens en badkamers. Het Volcanics-assortiment heeft daarentegen meer weg van kostbaar natuursteen en geeft elke ruimte een luxe uitstraling. De speciale Eden Plus-collectie maakt ook deel uit van het duurzame aanbod en bestaat uit zes kleuren.

De nieuwe collectie gerecyclede kleuren wordt erkend door het Greenguard Gold Indoor Air Quality-certificaat en stelt bouwers en ontwerpers in staat het Leadership in Energy en Environmental Design-label te bemachtigen. Dit wordt uitgereikt voor duurzame ontwerpen.

De nieuwe duurzame kleuren van HI-MACS bevatten tot 16% gerecycled materiaal en zijn vervaardigd in overeenstemming met de ISO 14001 milieunorm. Daarnaast voert het bedrijf regelmatig milieu- en energieverbruiksanalyses uit waarvan de resultaten altijd worden gepubliceerd.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven