Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe agentuur voor Roomservice dat in ETC een showroom heeft

Jos van Schendel: "Ik ben bijna zelf een Italiaan met deze drie mooie merken"

Jos van Schendel is in zijn nopjes. De handelsagent die op de begane grond in ETC Design Center Europe (een permante interieurvakbeurs) een showroom heeft (op standnummer 106), heeft er sinds kort een nieuw label bij. Opnieuw een Italiaans: Enrico Pellizioni. Het bedrijf is al bijna honderd jaar actief in het verwerken van huiden en leer, produceert meubels, stoelen en fauteuils op hoog niveau. De barkrukken die in de stand van Van Schendel staan te pronken, stralen een en al vakmanschap uit. "Het is puur ambachtelijk werk dat Enrico Pellizioni op de markt brengt", weet Jos. 

Pellizzoni staat bekend om de langzame en natuurlijke verwerking van het leer, waarbij alleen plantenextracten worden gebruikt voor het looien van huiden. Dat resulteert in de productie van hoogwaardige, zachte, geurige en stoere lederen meubels. Die worden ontworpen in moderne en eigentijdse luxe stijlen. Elk lederen meubel van Pellizzoni is geïnspireerd op het werk van Italiaanse en internationale ontwerpers.

"Je ziet dat ook de poten van deze kruk helemaal met tuigleer zijn omwikkeld. Dat zie je niet in Nederland. Ik heb de krukken bij twee dealers weggezet om zo te testen of er vraag naar is. Het bleek dat ze 'constant' orders hadden. Voor mij reden om ze te gaan verkopen. De krukken zijn goed betaalbaar en variëren in prijs van 400 tot 1400 euro", vertelt Jos, die ook de Italiaanse merken Flexteam en 4 Mariani in huis heeft. "Ik ben bijna zelf een Italiaan met deze drie mooie merken", zegt hij met een knipoog.

Roomservice wil een uniek bedrijf zijn dat vanuit een brede marktkennis en passie voor het vak altijd op zoek is naar exclusieve merken voor de Nederlandse markt. "Al jaren bezoek ik alle internationale beurzen voor inspiratie, maar vooral voor mijn eigen projecten. Ik zoek altijd de juiste producten die op dat moment voorhanden zijn. Ik haal dus veel inspiratie uit Italië; zo mooi, zo divers en natuurlijk de bron voor onmiskenbaar design", aldus Jos.

"Het mooiste aspect van mijn werk als interieurontwerper is het enthousiasmeren van de klant voor de producten, het ambacht en het kwaliteitsniveau van de exclusieve merken. Als Roomservice sta ik naast de klant en niet er tegenover, om zo samen tot de beste keuze te komen. Als interieurontwerper is mijn motto ook al jaren: Van de eerste bouwtekening tot het laatste handdoekhaakje'", besluit Jos.

Meer informatie:
Roomservice
Dennenlaan 2a 
4849 BE DORST
+31 6 25 05 64 05
info@josvanschendel-roomservice.nl
www.etcdesigncenter.nl
www.enricopellizzoni.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.