Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marie-Thérèse weet alles van Indiase zijde en rijke jacquards

Dutch Walltextile Company showt nieuwe Luxury Safari Collection op ETC Design Center

"Ik adviseer bezoekende klanten, help ze daar waar het kan en kijk ook met ze mee in onze staalboeken; twee grote lookbooks", vertelt Marie-Thérèse van Ouwel. Zij is het nieuwe gezicht van Dutch Walltextile Company (DWC) in ETC Design Center Europe, waar vorige week de vakbeurs voor professionals werd gehouden. "De sfeer op het ETC is erg fijn met veel leuke mensen. Op een bepaalde manier geeft het energie", vindt ze.

"Zie je dat dit wandtextiel net op de geschubde huid van de python lijkt? Naast Indiase zijde en rijke jacquards als standaard in de collectie, heeft DWC een sterke connectie ontwikkeld met materialen en kleuren die in de natuur voorkomen. Met de Luxury Safari die uit zeven collecties bestaat gaan we dieper in op dit thema", vertelt Marie-Thérèse enthousiast. 


Marie-Thérèse van Ouwel in de stand van Dutch Walltextile Company in ETC Design Center Europe.

Marie-Thérèse, die van beroep fotograaf is, is sinds een half jaar namens DWC de gastvrouw in het inspiratiecentrum in Culemborg. Het bedrijf is in 2014 opgericht vanuit een passie voor textiel en interieur. In de afgelopen zes jaar heeft het internationaal naam gemaakt als het gaat om de fabricage van luxe wandtextiel bestemd voor high-end interieurs. Dutch Walltextile Company herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met een eigentijdse stijl. Met haar collectie in kleuren en texturen brengt het bedrijf het tijdperk van interieurrijkdom weer tot leven. Met een knipoog naar de Nederlandse Gouden Eeuw waar de internationale handel een vlucht nam en de Nederlanders de wereld over zee overstaken, trekt DWC de wereld over en presenteert het een collectie Indiase zijde, Italiaans fluweel en Belgische suède.



Beste wevers
De DWC-producten worden in Nederland geproduceerd. De internationale stijl wordt verzekerd door een samenwerking met de beste wevers over de hele wereld. Volgens Marie-Thérèse is de wandbekleding van DWC niet te vergelijken met papieren behang. "Dutch Walltextile Company heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd met prachtig ontworpen, luxueuze collecties wandbekleding, rijk aan textuur, kleur en stijl. Daarnaast is het ook nog eens geluiddempend en de aaibaarheidsfactor erg hoog te noemen. Welke vraag ik van bezoekers in het ETC het vaakst krijg? Of je de wandbekleding ook op schouwen kunt plakken", vertelt Marie-Thérèse met een glimlach.

Luxury Safari
De zeven rijke collecties van Dutch Walltextile Company nemen je mee naar de betoverende flora en fauna in Afrika. Deze inspiratie uit de tropische savanne is gevat in aanraakbare designs, patronen en kleuren:
Collectie Serpente (zie foto) is geïnspireerd op de geschubde huid van de python. Buzz, met verfijnde leeuwenprint, is een harder grasachtig wandtextiel. Contrasterend in materiaal is Bobcat, een fluweelzachte jacquard met luipaardprint in pastel tonen.
De gevarieerde graslandschappen en vergezichten van de savanne zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van Timotee, een beige met okergeel wandtextiel met een structuur van riet. Wicker heeft ook deze uitstraling, maar met een grafisch zwart ruitpatroon.
Deze vijf collecties zijn een statement op de wand en combineren ook goed met de tien effen kleuren van het stroachtige wandtextiel Sidemen. Dit geldt ook voor de zachte linnenlook van Matera, die door de 14 subtiele kleuren, zoals ivoor, woestijnrood en olifanten grijs tot oceaanblauw een passend geheel vormen. De uitgebalanceerde mix van harde en zachte materialen, warme en koude kleurtonen, zorgt voor een complete luxe collectie die het gevoel van de Afrikaanse wildernis in je interieur weet binnen te halen.

Meer informatie:
Dutch Walltextile Company
www.dwc-amsterdam.com