Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Puffy Lounge Chair: zacht en comfortabel als een omhelzing

Samenwerking Faye Toogood en Hem

Hem presenteert de Puffy Lounge Chair, die het resultaat is van haar eerste samenwerking met de bekende Britse ontwerpster Faye Toogood. De fauteuil is het eerste ontwerp uit de Puffy Seating Collection van Hem, die zal bestaan uit een serie stoelen en krukken en een geheel nieuwe interpretatie zal zijn van het tijdloze concept van stalen meubelen.

Het eerste stuk uit de collectie, de Puffy Lounge Chair, combineert de klinische lijnen van Modernistische meubelen met een intens bevredigend gevoel van  comfort. Het buizenframe is zichtbaar onder de afneembare zachte, gewatteerde bekleding, die rust op een canvas draagdoek voor extra ondersteuning. Het plaatsnemen in deze stoel voelt alsof men zich koestert in een donzig dekbed.

“Het idee achter de Puffy Seating Collection is het benadrukken van het spel tussen twee bijna tegenstrijdige ideeën binnen het meubelontwerp,” zegt Toogood over het ontwerp. “In de eerste plaats stabiliteit en robuustheid, hetgeen wordt onderstreept door het feit dat het stalen buizenframe zichtbaar is en ten tweede comfort en geruststelling, in de vorm van de zachte, gewatteerde bekleding. Het meubel is duurzaam en biedt tegelijk de geborgenheid van een zacht dekbed.”

Petrus Palmer, oprichter en directeur van Hem, over de samenwerking met Toogood: “Ik ben altijd al een bewonderaar van Faye’s werk geweest dat doelmatig is maar tegelijk rijk is aan verwijzingen. Ze put haar inspiratie uit een verscheidenheid aan culturen en uitingen maar maakt zich de ontwerpen altijd geheel eigen. Al vanaf het moment dat ik Hem oprichtte, hoopte ik ooit met haar samen te mogen werken. Met de lancering van de Puffy Lounge Chair, waaraan twee jaar van onderzoek en ontwikkeling vooraf ging, is deze wens uitgekomen. We kijken ernaar uit om dit opvallende nieuwe ontwerp aan ons portfolio toe te voegen en we vervolgen onze reis om in de nabije toekomst een complete Puffy Seating Collectie op de markt te kunnen brengen.”

De fauteuil is vanaf 7 oktober te koop bij Hem. De gewatteerde bekleding is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en het stalen frame in drie afwerkingen die onderling gecombineerd kunnen worden. Het stalen frame is verkrijgbaar in gezandstraald roestvrij staal, gepoedercoat zwart-grijs of crème. De gewatteerde bekleding is verkrijgbaar in naturel en antraciet canvas en in zandkleurig leder.

Faye Toogood voegt zich bij een lange lijst aan internationale ontwerpers die  eerder samenwerkten met Hem, waaronder Max Lamb, Philippe Malouin, Pauline Deltour, Arthur Arbesser en Anderssen & Voll.

De introductie van The Puffy Chair komt in een jaar waarin Hem al een aantal andere mijlpalen vierde, zoals de onthulling van het gloednieuwe hoofdkantoor in Stockholm en de lancering van de eerste Hem Studio in New York, in maart van dit jaar.

Bron: Archiproducts

PHOTOGRAPHY BY HEIKO PRIGGE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven