Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De op een na grootste groei in de afgelopen 15 jaar

Winkels in meubels, keukens en vloeren realiseren de hoogste omzetstijgingen

De detailhandel heeft in augustus 10,2 procent meer omgezet dan in augustus 2019, meldt het CBS. Dat is de op een na grootste groei sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers in 2005. Het verkoopvolume lag 9,3 procent hoger. Daarnaast is online 41,6 procent meer omgezet.


Een blik op de collectie Sheffield van BKS Meubelen Staphorst. FOTO TER ILLUSTRATIE

Omzet non-foodwinkels 8 procent hoger
De omzet van de winkels in non-food groeide in augustus met 8,0 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 7,6 procent hoger dan een jaar eerder. Ook in augustus hebben de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hun stempel gedrukt op de resultaten, maar minder dan in de afgelopen 5 maanden.

De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, consumentenelektronica, witgoed, meubels en woninginrichting realiseerden in augustus de hoogste omzetstijgingen. 

Online omzet bijna 42 procent hoger
De online omzet was in augustus 41,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 34,0 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 53,4 procent.

Bron: CBS

Publicatiedatum: