Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Behangfabrikant wint Ambiorixprijs 2020

Het bedrijf Arte, ontwerper, fabrikant en verdeler van hoogwaardige muurbekleding, heeft de Ambiorixprijs 2020 gewonnen. Het Belgische bedrijf, dat zetelt in Zonhoven, kreeg de prijs uitgereikt door werkgeversorganisatie VKW. De onderscheiding geldt voor bedrijven uit Limburg die in de voorbije jaren economisch uitblonken. 

De tweede generatie van het familiebedrijf, Philippe en Steven Desart.

Arte werd opgericht in 1981 door Jean-Pierre Desart en is een 100% familiebedrijf, momenteel gerund door zonen Philippe en Steven Desart, de 2de generatie. Arte is uitgegroeid tot wereldleider, actief in meer dan 80 landen. Naast de hoofdzetel in Zonhoven hebben zij eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, US & Singapore. Arte telt 160 medewerkers en genereert een groepsomzet van 48 mio euro.

De Ambiorixjury looft Arte als rolmodel voor ondernemingen die in eerder traditionele sectoren een nieuwe groeidynamiek weten te realiseren op basis van gedurfd ondernemerschap en innovatieve bedrijfsmodellen. Wat Arte maakt tot wereldwijde trendsetter in haar industrie.

Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KULeuven- Vlerick Business School): "De spectaculaire, rendabele groei van Arte is het resultaat van een doordachte strategische ‘upgrading’ aanpak, die uitmondde in een totale vernieuwing van zowel hun producten als de marktbenadering. Die unieke strategie vertaalt zich in een bedrijfsmodel met differentiatie naar verschillende segmenten in de markt, een uiterst efficiënte productie en een uitgebreide dienstverlening."

Arte is in minder dan 10 jaar vanuit een eerder bescheiden marktpositie opgeklommen tot wereldleider in hoogwaardige, veelal artistieke muurdecoratie. Het succes steunt op de geraffineerde designs, de kwaliteit van de producten en de dienstverlening naar de klant. Arte is in alle continenten aanwezig. Meer dan 80% van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De doordachte ontwerpen, soms uitbundig, soms ingetogen maken de muurbekleding van Arte een veelzijdig sfeerelement voor zowel residentiële als openbare en hospitality-toepassingen.

De productie van Arte gebeurt deels buitenhuis, maar in toenemende mate in de moderne productievestiging in Zonhoven. De onderneming werkt vooral met eigen designers maar onderhoudt ook haar netwerk van externe designers. Dit mondt uit in een continue vernieuwing van haar productengamma, met de introductie van ongeveer 12 nieuwe collecties per jaar. “Naast het creatieve en innovatieve wordt Arte ook gekenmerkt door een open leiderschapsstijl, vlakke structuur en mensgerichte cultuur”, aldus nog juryvoorzitter Sleuwaegen.

31ste Ambiorixprijs
Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 31ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de Top 500 die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 30 voorgaande laureaten het nog steeds  uitstekend doen.

Ambiorixprijs en Ambiorixjury
Op basis van de cijferresultaten en groei in de afgelopen vijf jaren gebeurt er een kwantitatieve selectie bij alle Top 500-bedrijven. Bij de best scorende bedrijven volgt er een strenge kwalitatieve selectie en uiteindelijk een bezoek door de onafhankelijke deskundige jury.

De Ambiorixjury bestaat uit juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KU Leuven- Vlerick Business School); professor Bart Van Looy (KULeuven); Françoise Chombar, gedelegeerd bestuurder Melexis; Lode Essers (gedelegeerd bestuurder Pami); Bart Lambrechts, human resources director Carglass; Jaak Rutten, CEO C-Power en Dominiek Stinckens, managing director Greenyard Prepared Belgium (Noliko)

Publicatiedatum: