Organisatie GLUE Amsterdam erg enthousiast: "Er komt zeker een tweede editie aan"

Afgelopen weekeinde vond de Amsterdamse designroute GLUE plaats. Een nieuw concept van de initiatiefnemers Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt. Volgens woordvoerster Karin Dijksman was het een geslaagde editie en komt er in 2021 zeker een tweede aan. Ook de deelnemende partijen waren enthousiast, zo blijkt uit een rondje nabellen.John van de Pol van Cespo: 
"Samen met andere exposanten zaten wij in een zogenaamde Hub. Ik had een ruimte ter breedte van 8 meter waar ik samen met Jhon Campo deze stand deelde. Het waren niet megadruk bezochte dagen, vooral de vrijdag was rustig. De bezoekers die er op afkwamen waren vooral doelgericht en geïnteresseerd in de producten. Uiteindelijk is dat het waar je het allemaal voor doet. Wat mij betreft heel erg geslaagd."


Een van de projecten van Petra.

Petra Vonk van gelijknamige designstudio: "Mijn locatie zat een beetje afgezonderd van de rest, dus het liep niet echt storm bij mij. Dagelijks ontving ik zo een dertig tot vijfendertig bezoekers. Deze kwamen vooral na een uur of twee in de middag. Ondanks alles was het een zeer geslaagd initiatief van de organisatie. De manier van publiciteit die zij hier aan hebben geschonken is super geweest. Zeker voor herhaling vatbaar."


Bij Frozen Fountain was het een gezellige drukte.

Alouette Beekman van Frozen Fountain:
"Het was naar onze verwachting niet extreem druk. Maar eigenlijk kan je ook geen verwachting hebben voor een eerste editie als GLUE. Niettemin kijken we terug op een geslaagd weekeinde. Normaal schenken we altijd wijn en voorzien wij ze van iets te eten, alleen dit moest ook op een andere manier. Onze medewerkers hadden een mondkapje op en handschoentjes aan zodat dit toch kon. Voor ons was vrijdag de drukste dag vergeleken met de andere dagen. Logisch want de andere dagen was het weer beter dus gaan mensen niet in een stad een designroute langs."Jory Swart van gelijknamige studio:
"Zelf ben ik door de organisatie benaderd om mee te doen. Dit was voor mij een mooie kans om mijn producten en collectie te tonen. 's Morgens was het vooral rustig en had ik wat loze uurtjes, maar in de middag was er een leuke inloop. Er was veel interesse in mijn producten die van hennep zijn gemaakt. Of het zeer waardevol is geweest kan ik nog niet zeggen aangezien je dat achteraf pas weet. Ik vond het leuk om als jonge ondernemer aan zo een initiatief mee te doen."


De creatie van Sheryl in het Lloyd Hotel.

Sheryl Leysner van Ruwe Bolster: "Voor ons was GLUE een positieve en veelzijdige ervaring. Ik stond er met mijn bedrijf Ruwe Bolster Lamps & Furniture, mocht meedoen aan een debat in het Stedelijk Museum en mocht spreken voor een groep bezoekers. Het debat was iets nieuws voor me maar dit was zeer goed geregeld. Goed voorbereid door de debatmeester en de organisatie van GLUE. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

De opkomst was precies goed. Niet te druk maar gezien de situatie rondom corona was dat juist wel goed en daardoor hadden we meer tijd om met bezoekers in gesprek te gaan. Het Lloyd Hotel heeft veel positieve reacties gekregen op onze werken. Ze hebben zelf voorgesteld om de installatie tot begin december te laten hangen tot wanneer het naar een ander project verhuisd wordt."Femke van Gemert: 
"Niet alleen had ik een standplaats maar mocht ik ook vertellen over mijn bedrijf tijdens een lezing. Ik werk met afvalstoffen en maak hier producten van. Daardoor heb ik leuke gesprekken gehad met bezoekers en mede-exposanten die zich ook hiermee bezighouden. Voor mij waren het geslaagde dagen, al had het leuker geweest als de opkomst iets hoger was."

Meer informatie:
GLUE Amsterdam
glue.amsterdam


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven