Haardenserie sleept award in de wacht

Opnieuw heeft de MatriX haardenserie van Faber een award in de wacht gesleept. Dit keer ontvangt de serie sfeerhaarden een zeldzame Plus X Award als Beste Product 2020. De Duitse onderscheiding werd toegekend door een onafhankelijke vakjury. Het is de derde Europese award voor deze sfeerhaardenserie binnen een jaar tijd. Het van origine Nederlandse haardenmerk uit Heerenveen is gepast trots.Internationaal bekroond 

Het is niet de eerste Plus X Award voor de MatriX. Eerder ontving de MatriX-serie al een Plus X Award 19-20 in liefst 4 van de maximaal 7 categorieën voor: Hoge kwaliteit, Design, Gebruiksgemak en Functionaliteit. De bekroning tot ‘Beste Product 2020’ houdt in dat de MatriX in zijn categorie tot jaarwinnaar is uitgeroepen. Verder werd de MatriX al onderscheiden met de ‘Nederlandse Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019’ en waren er prijzen op vakbeurzen in de Verenigde Staten en Polen.

Innovatieve hybride en elektrische MatriX-modellen onderweg
De inbouw-haarden uit de MatriX-serie kunnen uitgebreid worden samengesteld, naar persoonlijke voorkeur en interieurontwerp. Naast afmeting en afwerking is er zelfs keus uit de brandstoffen: aardgas, (bio-) propaan of elektrisch, met een unieke combinatie van koudwaternevel en LED-verlichting. Hierdoor is overal een schitterende inbouwhaard mogelijk, tot in binnensteden, hoogbouw-appartementen en woningen zonder (vaste) gasaansluiting. Hiermee is de Faber MatriX-serie uniek, veelzijdig en een antwoord op vele actuele vragen.  

Voor het aanstaande woonseizoen innoveert Faber verder. Compleet nieuw in de haardenwereld is de hybride MatriX met Hybrid Pro Light (HPL). In deze gasvariant worden de vlammen grotendeels vervangen door LED-optica. Daardoor is het gasverbruik en warmteproductie ruim 50% lager, zonder concessies aan een intens en rijk spel van vlammen en gloed, door de hele haard.

Verder introduceert Faber een nieuwe generatie van de e-MatriX: deze gasvrije en schoorsteenloze uitvoering beschikt over energiezuinige LED-verlichting onder– én bovenin. Met de nieuwe app kun je die helemaal in kleur en intensiteit instellen op je interieurstijl en de gewenste sfeer. Het vuur produceert geen warmte, en daarom beschikt de haard over een geruisloze bijverwarming, die desgewenst langs het haardglas aangename warmte het interieur in blaast.


Ralf Brieskorn en Frank van Rooijen, sales verantwoordige van Faber en Glen Dimplex.

De e-MatriX Linear wordt gepresenteerd op de Architect@Work beurs in Nederland, Frankrijk en Duitsland
De Faber e-MatriX is door zijn unieke vuurbeeld (‘vuur uit water’), gas- en schoorsteenloze inbouw in drie landen toegelaten tot Architect@Work, een internationaal beursplatform voor innovatieve topontwikkelingen in de architectuur. In het najaar van 2020 is de nieuwste e-MatriX te zien op de edities in Rotterdam, Parijs, Berlijn en Stuttgart.

Meer informatie:
Faber
www.faberfires.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.