Meubelgroothandel betrekt showroom in De Woonindustrie

Kelly van Hoof van Benoa: "We willen nog meer retailers voorzien van mooie meubelcollecties"

Meubelgroothandel Benoa is sinds deze maand een van de  nieuwkomers in De Woonindustrie (DWI). De betrokken familie Van Hoof werkt samen met haar team hard om zo de branche te voorzien van mango houten meubels. Ooit begonnen met een meubelwinkel, Megafurn in Helmond, is inmiddels groothandel die levert aan vele tientallen interieurwinkels.


Wim van Hoof bij een van zijn productieplaatsen.

"Vijfentwintig jaar geleden werkte mijn oom, Jos van Hoof, in de meubelbranche in Indonesië. Tien jaar geleden is hij naar Nederland verhuisd en is hij samen met zijn broer Wim van Hoof  gestart met een woonwinkel. Deze woonwinkel is nu gevestigd in Helmond", vertelt Kelly van Hoof. "Vijf jaar geleden is hier pas de groothandel bijgekomen. Een medewerker dacht dat de unieke producten die wij verkopen ook wel zou aanslaan bij andere retailers. Hij is op de bonnefooi in de auto gestapt richting een aantal woonwinkels om onze producten aan te prijzen. En nu vijf jaar verder zijn we een succesvol groothandelsbedrijf, Benoa."

"In onze collecties die we presenteren aan onze klanten in DWI is veel mangohout en staal te zien. We zien dat hier een grote vraag vanuit de markt is en spelen hier dan ook op in. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig uit India. Ook verkopen wij complete teak houten collecties. In Indonesië hebben wij onze eigen fabrieken zitten die dit vervaardigen tot meubilair. Veel van onze meubels zijn gemaakt in combinatie met staal. Deze stijl past in vrijwel ieder interieur en is een blijvende trend.Denk hierbij ook aan Suar boomstamtafels, gemaakt uit een geheel, 8 cm massief hout, die zijn ook weer terug te vinden in ons assortiment."


Kelly van Hoof en Wesley van der Aa in de stand in De Woonindustrie waar ze showroomnummer A017 & A086 hebben.

Benoa produceert in eigen fabrieken in Indonesië. "Doordat we de productie in eigen handen hebben zit er geen partij tussen. Hierdoor kunnen wij onze artikelen aanprijzen voor een gunstige prijs."

Handwerk
Naast de eigen fabrieken in Indonesië heeft Benoa ook een partner in India zitten. Deze maakt wat specialere interieuritems waar soms maar een stuk van wordt gemaakt. "Bij onze partners in India worden de meubelstukken met de hand gemaakt, een echte ambacht. Daardoor is geen enkel product uniek. In onze winkel hebben we Indiase poorten staan, kasten en andere meubelstukken voor in huis. Zo hebben we voor ieder wat wils."Ontwerp
Wim van Hoof heeft nog steeds het heft in handen als het gaat om het ontwerpen van producten. In 1996, toen hij begon met Megafurn, was er amper technologie om meubels uit te werken en te tekenen. Toen werd alles met pen en papier gedaan. Nu is dit nog niet veel anders vertelt Kelly. "De ontwerpen worden nog steeds door Wim gedaan, uiteraard op de oude manier, met pen en papier. Hij tekent alles goed uit en verzendt het dan naar de fabrieken in het Oosten."

"Doordat wij eigen fabrieken hebben kunnen wij ook op bestelling gewenst maatwerk leveren. Van klanten horen we vaak dat ze een specifieke afmeting of vorm willen, hier draaien wij onze hand niet voor om. Wim gaat tekenen, communiceert het door naar de betreffende fabriek en de retailer krijgt zo zijn gewenste product."

Groei
"Afgelopen twee jaar zijn we in omvang verdubbeld en verhuisd naar een nieuw pand. Het oude pand met magazijn werd te klein. Wij konden niet al onze bestellingen meer kwijt in het gebouw. Naast het bedienen van onze huidige contacten hopen wij deze groei door te zetten. We willen meer grote en kleine retailers voorzien van mooie meubelcollecties die een ieder in zijn of haar interieur wilt hebben."

Meer informatie:
Benoa
Engelseweg 149
5705 AD Helmond
niels@benoa.nl  
www.benoa.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.