Bloomon & Van Gogh Museum lanceren speciale editie Flowergram

In samenwerking met het Van Gogh Museum presenteert bloomon een speciale Flowergram: de Sunflower edition. Zonnebloemen (1889), een van de meest iconische en geliefde schilderijen van Vincent van Gogh, vormt de inspiratie voor een originele samenstelling van droogbloemen. De samenwerking tussen bloomon en het Van Gogh Museum zet zowel de zonnebloem, als het inspirerende verhaal achter het meesterwerk van Van Gogh, letterlijk en figuurlijk op een voetstuk.Vincent van Gogh en zonnebloemen

Vincent van Gogh schilderde, net als veel van zijn tijdgenoten, graag bloemen. Hij gaf als een van de weinigen de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Vergeleken met de traditionele donkere bloemstukken waren zijn Zonnebloemen een explosie van kleur. Het is bijzonder dat Vincent naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde, waarin hij de schoonheid zag die hij ook in verweerde gezichten vond. Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis: volgens hem staan ze symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Flowergram Sunflower edition
De Flowergram Sunflower edition bestaat uit een zorgvuldige selectie droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. In totaal twaalf stelen, waaronder tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en natuurlijk zonnebloemen — van hoge kwaliteit en exclusief gedroogd voor bloomon — zijn te vinden in het design. Het bijbehorende houten podium biedt plaats voor negen droogbloemen en geeft de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan met het maken van verschillende composities. De door Vincent zo geliefde zonnebloem steelt zo, ook buiten het zonnebloemseizoen, de show. De fascinerende kleuren geel van de zonnebloem komen ook terug in de stijlvolle verpakking en het bloemenkaartje.

In deze video vertelt Lucinda van der Ploeg, bloemstylist bij bloomon, hoe het design van de Flowergram Sunflower edition tot stand is gekomen.

Meer informatie:
Bloomon
www.bloomon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.