Christmasworld, Heimtextil, Ambiente, Tendence en ISH verplaatst of gecanceld

Messe Frankfurt annuleert alle fysieke beurzen

Als gevolg van de coronapandemie heeft Messe Frankfurt besloten geen fysieke beurzen meer te houden tot en met maart 2021. Alle beurzen die dus voor die tijd gepland stonden, zijn geannuleerd. Het evenementenbedrijf vernieuwt haar voorjaarsbeurskalender om zich te concentreren op nieuwe plannen en een nieuw digitaal aanbod.

Messe Frankfurt heeft al 13 grote beurzen georganiseerd op diverse
locaties in China sinds het begin van de crisis. Helaas is het echter
niet mogelijk om dergelijke evenementen in Duitsland te houden. 

Echter, nu het niet alleen regeringen zijn die reizen aanscherpen en andere beperkingen opleggen, neemt de onzekerheid onder exposanten toe.

Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt: "Het is belangrijk voor onze klanten dat we op tijd een goede beslissing nemen. Messe Frankfurt zal verder nauw werken met haar exposanten om ervoor te zorgen dat haar beslissingen de belangen dienen van de expositie-industrieën."

Dit is de reactie van de beursorganisatie Messe Frankfurt:
Heimtextil is verplaatst naar 4 tot en met 7 mei 2021

Heimtextil 2021 wordt verplaatst van januari naar 4-7 mei 2021. "Een groot deel van de internationale thuis- en contracttextielindustrie heeft duidelijk gemaakt dat ze willen dat Heimtextil 2021 plaatsvindt. Veel bedrijven kijken naar hun beurspresentaties om de verkoop te stimuleren na de hervatting van de activiteiten en we vinden het nu belangrijker dan ooit dat we aan deze eis voldoen", legt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt, uit. "De nu ingevoerde reisbeperkingen en een hernieuwde toename van het aantal infecties vormen echter een te grote hindernis voor ons internationale evenement. We werken nauw samen met onze exposanten en de relevante autoriteiten en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we een veilige en succesvolle Heimtextil 2021 kunnen houden".

De nieuwe data bieden Heimtextil de mogelijkheid om samen met deze twee textielbeurzen de gehele textielwaardeketen tegelijkertijd op het beursterrein van Frankfurt te bedienen. "Deze modaliteiten en externe voorwaarden zijn voor elke branche gelijkelijk van toepassing'', voegde Braun eraan toe.

Van 17 tot en met 20 april 2021 zijn de shows Ambiente, Christmasworld en Paperworld eenmalig te zien als een gezamenlijk evenement in Frankfurt am Main: de International Consumer Goods Show - Special Edition. Het fysieke evenement wordt actief aangevuld met digitale aanbiedingen in het kader van de digitale dagen voor consumptiegoederen, waar ook de puur digitale Creativeworld, een evenement dat als fysieke ontmoetingsplek in 2021 een jaar lang stilstaat, te zien zal zijn. Als gevolg van de beurzen die gelijktijdig op nieuwe data plaatsvinden en het hybride karakter van dit evenement, kan de hele industrie zich verheugen op gunstige nieuwe synergie-effecten in de huidige pandemie.

Verhoogde reikwijdte: Uitbreiding van het gebruik van de digitale marktplaats Nextrade
Als eerste digitale B2B-marktplaats voor de Home & Living sector sluit het Nextrade-platform aan bij vraag en aanbod in de hele sector - wat voor beide een enorme toegevoegde waarde oplevert. Ambiente, Tendence en Nordstil maken sinds 2019 gebruik van het portaal en zijn bestel- en databeheerdiensten. In 2021 zal deze portal voor het eerst ook beschikbaar zijn voor klanten van Heimtextil, Christmasworld en Creativeworld om hun fysieke beursdeelname uit te breiden en het hele jaar door bestellingen te kunnen plaatsen. www.nextrade.market 

ISH van 22 tot 26 maart 2021 als volledig digitaal evenement
ISH zal in 2021 plaatsvinden als een puur digitaal evenement, met een breed scala aan digitale mogelijkheden. Dit zijn onder andere exposantenpresentaties (producten, informatie, video's, contactpersonen, chatfuncties en oneto-one videogesprekken), intelligente matchmaking die geschikte zakenpartners levert voor AI-ondersteunde leadgeneratie, live streams en ondemand uitzendingen van het ondersteunende programma, en afspraken voor online vergaderingen met exposanten. En dit alles zal de klok rond beschikbaar zijn gedurende het hele evenement, wereldwijd en in elke tijdzone. Meer informatie zal binnenkort beschikbaar zijn.

www.netherlands.messefrankfurt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven